Koordinaattien kopiointi

nyt kun havainnot ovat vihkossa, löytyi heti tupla havaintoerä. Toinen on nyt tyhjänä eränä kun erää ei voi poistaa.

MIten saadaan noi koordinaatit talletettua/kopioitua esim etikettien tekoa varten?
Kun koitan vihkon puolella, ei ole missään koordinaatteja ilmoitettu.
Selaa havaintoja puolella, ensin haen lajin ja sitten luettelossa on koordinaatit ilmoitettu. Koitan maalata ja kopioida niitä, niin aukeaa uusi popup ikkuna jossa ei ole koordinaatteja kerrottu.

Tähän pitäisi saada korjaus ja lisäys aika moneen paikkaan.

S

Havaintoerän poisto onnistuu Omien havaintoerien listalta oikean laidan Poista-ikonilla.

Samalta listalta saa myös ladattua havaintoerän, mutta siinä tulee koordinaatit vain WGS84-muodossa.
Havaintohaun kautta saa ladattua kattavampana, jolloin myös YKJ-muoto tulee.

Työlistalla on tämä koordinaattien näyttäminen Vihkossa ja havantoerän tiedoissa, mutta ei ole ehditty vielä toteuttaa.

Vihkoon on karttatyökaluihin lisätty ikoni, jolla saa tuotua ulos karttakuvioiden koordinaatit. Koordinaatit näytetään nyt myös havaintoerän katselussa kartan alla.

Tässä kuvakaappauksessa on hyvä paikka havaintoerän ilmoituksen yhteydessä, kartan alla.

Tuota sinun kertomaa ekaa paikkaa en osaa etsiä, ilmeisesti en ole tuossa paikassa vierallut. Pystytkö näyttämään paikan?

Tässä kuva Retkilomakkeen napin sijainnista.

1 Like

jos mulla on esim banaanin muotoinen keräilyalue, koordinaatit ovat keskiarvo tuosta? ts. oikean keräilyalueen ulkopuolella?

MIllä tavalla tuo keskipiste lasketaan?

Vihkosta saat koko kuvion ulos kaikkien pisteiden koordinaatteineen. Ja havaintoerän katselussa laatikon, jonka sisään kuvio(t) jää “bounding box”.

Mitään estettä ei ole sillekkään, että myös havaintoerän katselusta saisi alkuperäisen kuvion ladattua.

Tuossa kuvassa nähdään hyvin keräämäni alueen, alla ovat noi ohjelman antamat koordinaatit.
Rajattu alue kuvaa huomattavasti peremmin tuota keräilyaluetta, kuin pelkkä pistemäinen nasta (kuten minulla oli tämän ketjun aiemmassa kuvassa).
Max ja min koordinaatit alueesta esitetään lukuina.
Tämä on hieno toiminto.

Tämän yhteydessä on kuitenkin yksi ongelma, sillä pyydystysalueen kuviota on vähän hankala siirtää ottoetikettiin, kun siinä on tila vain yhdelle koordinaatille.
Jotta tämä koordinaattitieto voidaan kirjoittaa etikettiin, tarvii tehdä karkea muutos ja laittaa siitä alueesta keskiarvo. Se on tehty kuvan vasemmassa reunassa excelissä. Lisäksi vielä on tuo puolikkaan pyöristys.

Olisiko mahdollista lisätä koordinaattien keskiarvo laskenta tuohon kuvan alle?
Yksinkertainen keskipiste, joka ilmoittaa vain yhden luvun joka siirretään ottoetikettiin. (oikeasti ilmoittaa kaksi lukua: pysty ja vaaka).
Tämä Nopeuttaisi koordinaattien noutoa, kun ei tarvitsisi ensin kopsata lukuja toiseen ohjelmaan, sitten siellä laskea, pyöristää ja vasta sen jälkeen lisätä tuohon tulostettavaan etikettikohtaan arvo.

Jos vielä hifistellä haluaisi, voisi ko kuvasta nähdä tuo keskipiste, sekä halutessa siirtää sitä hieman. Jos tämä piste onkin keräysalueen ulkopuolella; ts banaanin keskipiste ei ole banaanin “sisällä”.

Tämä hifistely menee kuitenkin jo kehittyneenpään koodaukseen, ja vaatii hieman aikaa ja testausta. Yhden keskipisteen lisäys on kuitenkin se verran helpompaa, että tyydyn mielelläni siihen. Ajan säästö olisi sen kanssa jo iso asia.

Keskipiste ja tuon alueen kattavan ympyrän säde olisi oikeastaan ihan näppärä.

Wgs84 keskipiste ja tarkkuus metreinä ovat jo laskettuna valmiiksi, joten niiden laittaminen näkymään olisi hyvin nopea juttu.

Pistetään nämä tulemaan jossakin vaiheessa.

1 Like