Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Koverre tervalepällä. [Agromyza alnivora]

koverre
määritys

#1

Onkohan tämä syömäjälki perhosen tekemä, diptera-sivustolla arveltiin että on?


#2

Minusta ei ole perhonen, mutten ole varma. Arvaan että on Agromyza alnivora -kärpänen (Agromyzidae).


#3

Agromyza alnivora, sanoisin. Kärpäseen viittaa mm. se, että ulostett ovat käytävän reunoilla: kärpästoukka syö (itseensä nähden) ylös-alas -suuntaisesti, joten ahtaassa tilassa lehden sisällä se kääntyy kyljelleen voidakseen nakertaa ohutta ruokakerrosta. Välillä se kääntyy toiselle kyljelle. Moinen temppuilu lajittelee papanat käytävän reunoille. Joskus toukan kääntymiskohdatkin erottaa; papanat ovat vuorotellen käytävän eri laidoilla.


#4

Kiitoksia tarkennuksesta!

Pentti.


#5

Siirsin ketjun kaksisiipisosastolle, ja lisäsin pari tägiä.

Noita tägejä saa lisäillä itsekin ja ketjuja siirtää (editoimalla otsikkoa), etenkin suositellaan määritys-tägiä kaikille määrityspyynnöille ja muutenkin saa melko vapaamuotoisesti laittaa muita tägejä. Esim. jos koverteille käytetään tuota koverre-tägiä, on helppo myöhemmin löytää kaikki koverteet foorumilta vain napauttamalla koverre-tägiä jostain, tai laittamalla se hakuun.


#6

Pitäisikö tägeillä jotenkin erottaa määritystä odottavat, ei-lajitasolle määritetyt ja lajitasolle määritetyt toisistaan?


#7

Se ois parasta, mutta tuottaa editointityötä. Helppo versio on poistaa määritys-tägi kun on saatu määritys, ja näiden väliin jää joitain vaihtoehtoja.


#8

Joku voi haluta selata määrityksiä pelkästään. Entä jos määritys tägin vaihtaisi määritetty tägiksi? Näin voisi erikseen selata määritettäviä ja tarkistaa määrityksiä.


Määritys-tägi sensu lato