Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Limasieni / Nukkanen?

Laholla lehtimaapuulla (oksa).
Voisiko olla Nukkanen?

poskilampi_9_2018-2963

Hei,

kosketitko näitä? Kun esiintymä on iso, niin voi sitä hieman kopeloida :wink: Suurin osa limasienistä on todella hauraita. Ceratiomyxa fruticulosa varsinkin hajoaa helposti, tuoreena niistä jää vain märkä vaalea limaläiskä. Pienempiä limasieniksi kuvittelemiaan voi vaikka tokkiä esim. männynneulaislla.

Eiköhän tämä ole Ceratiomyxaa , mutta samankaltaisia sieniäkin on olemassa.

En ole opetellut limasienten suomenkielisiä nimiä, kun niistä on minulle vain haittaa. Kahden nimen opettelu on mielestäni ihan turhaa ja vain sekoittaa muistia, lisäksi limasienipiirit ovat Suomessa niin rajoittuneet, että mielestäni suomenkileisille nimille ei ole edes tarvetta. Kansainvälisissä porukoissa ne lattarit on kuitenkin pakko osata.

Marja

Enpä kopeloinu…tarkoitus palata alueelle missä se oli tulevana vkon loppuna
pitänee katella miten muuttunut vai onko jo kadonnut. Tuon nimen (ja kuvan) bongasin Limasienet kirjasta ja sitten netistä ja näytti aika paljolti samanlaiselta.
Limasienet on mielenkiintoisia, kauniita ja outoja, vaikka niihin en ole perehtynyt sen kummemmin.

Tarkoititko sen jälkeen kun niihin on koskenut?

Osku

Sitäpä juuri.

Kävinpä oletetun Nukkasen kasvupaikalla ja jopa löysin sen uudestaan.
Ei varmaankaan ole limasieni, ei juurikaan muuttunut viikon aikana. Kun koskin sitä se oli lankamaisen tanakka. Ja yksittäinen “rihma/lanka” on siis todella pieni, alle mm…(tulitikun rikkipää n. 3mm).
Taitaapi jäädä arvoitukseksi mikä lie…