Kaksi tunnistamatonta limasientä [nukkanen]

Sammalparanvoita löysin tänään ja sitten löytyivät nämä kaksi tunnistamatonta. Molemmat limaisia ja pehmeitä. Kummatkin näytteet löytyivät tuoreesta kangasmetsästä.

Ylemmän kuvan limasieni on sammaleella ja alemman kuvan pisaramaiset pallukat olivat jonkun lehtipuun lahon kannon päällä. Pienten kuultavien palleroitten läpimitta oli 1 - 2 mm.

Voiko näistä sanoa vielä mitään?


Ensimmäisessä kuvassa on nukkanen, toisen kuvan limakkoa ei voi varmasti määrittää, mutta todennäköisyydet on siinäkin nukkasen puolella.

Kiitos, kun jaksat aina vastata!!! Nukkanen, paranvoi ja sudenmaito taitavat olla ne yleisimmät limasienet joihin aloittelija törmää. Joskus löytyy onneksi muutakin.

Ruotsalaisten laji.fissä eli artfaktassa saa limasienet listattua mukavasti havaintomäärien mukaan. Saa ne listattua laji.fissäkin mutta listaan ei saa laji.fissä linkkiä. Ruotsin yleisyysjärjestys pätee aika lailla 100% myös Suomen oloihin. Taikka eihän tuo yleisyysjärjestys ole kun helposti havaittavat ja tunnistettavat lajit dominoivat luonnollisesti listaa. Hyvä listaus silti, siitä näkee mitä täältä luultavimmin löytää. Top 5:ssä varmasti nuo mainitsemasi nukkanen, paranvoi ja sudenmaito.

Kiitos tästä Ruotsin listasta ja löytyihän se Suomen limasienien kärkilista laji.fi sivulta. Siellä pääsi jopa tarkentamaan havaintoaluetta vaikkapa eliömaakunnan perusteella.