Mikä kotelosta kuoriutui? Kotelo löytyi eilen humalan lehteen kääriytyneenä ja tänään sieltä oli syntynyt tämä

Tervetuloa joukkoomme, Reija! Olen kaikkea muuta kuin asiantuntija, mutta hyvin kiinnostunut aloittelija sen sijaan olen. Kiinnostuin tästä sinun perhosestasi muutamasta syystä, vaikka en oitis tunnistanut sitä. Yksi syy oli se, että sen muoto oli tuttu kääriäisen habitus. Löysin tällaisen sivuston Archips podanus (Tarharullakääriäinen) Toivottavasti Markku Ruuskanen ei pane pahakseen, että liitän linkin tähän. (Ei hän sitä suoraan näy kieltävänkään. Tosin ei ole kohteliasta käyttää toisen sivustoja ilman lupaa…) Sieltä löytyy mielestäni saman näköinen perhonen kuin sinun kuvassasi on, tarharullakääriäinen (Archips podanus). Se on varmaan juurikin sellainen vasta kuoriutunut yksilö, koska lopullinen väritys on aivan toisenlainen, upea. Myös Laji.fi:stä löytyy vastaavanlainen yksilö tuolla nimihaulla. Näyttävätkö ne mielestäsi samanlaisilta kuin sinun kuvasi kääriäinen?

Toinen syy, miksi kiinnostuin asiastasi on se, että onnistuit näin nopeasti saamaan perhosen kuoriutumaan kotelostaan. Jos innostut, niin kirjoitapa sivun ylälaidan suurennuslasihakuun Eriskummallisia toukkia [Cerura vinula], niin pääset tutustumaan minun pitkäjänteiseen perhoskotelon kuoriutumisen odotteluun. Tänäkin päivänä kotelo on vahvasti elossa! :grin:

Perhosten väri ei enää muutu kuoriutumisen jälkeen :smiley: Kuvassa on naaras ja ne gomian väriset on koiraita.

Kiitos, Pekka! Taas opin jotain uutta. Onneksi käytinkin sanaa “varmaan”, enkä yrittänyt esittää viisaampaa kuin olen. :wink: Toinen Laji.fi:ssä oleva naaras onkin näköjään sinun kuvaamasi. - Hei, varmista vielä, onko kyseessä ehdottamani tarharullakääriäinen?