Mikä orvakka haavankäävällä?

Kuolleen haavankäävän alapinnalla kasvoi keltainen, halkeileva orvakka. Ulkonäön takia ajattelin aluksi, että se olisi Conferticium-sukua (haavalla kasvava laji on uhanalainen Conferticium ravum). Mikroskopia ei kuitenkaan sovi, koska löytämäni sienen itiöt ovat liian suuret (n. 8–10 × 4–5 µm).

Orvakka on vain noin 0,2 millimetriä paksu, ja preparaattia leikatessa tulee helposti mukaan myös haavankäävän pillistöä. Kystidit ovat pitkiä ja kapeita. Itiöissä on ehkä pintakuviointia, joka jostain syystä näkyy KOH:ssa mutta ei Melzerin liuoksessa. Sinkilöitä en nähnyt.

Käävillä kasvavia orvakoita on ainakin Sistotrema-suvussa, mutta käsittääkseni muutkin lajit voivat satunnaisesti kasvaa käävillä. Onko ehdotuksia?

Kääpien päällä voi kasvaa monia lajeja ja aina ne eivät liity siihen kääpään. Sattuvat vain kasvamaan sen päälle. Jos olet nähnyt siinä basidioita, on se orvakka, mutta myös erilaisia anamorfeja löytyy orvakoiden tapaan tämmöisistä paikoista. Tässä tapauksessa en pysty edes arvailemaan vaihtoehtoja.