Mikä perhonen?

Hei!

Onkohan lanttu vai nauris? Minusta naurisperhonen naaras, koska alapinta on tasaisen keltainen ja siipisuonet ei ole tummakehnäiset. Mutta onko lanttu?

Laune, Lahti 10.7.

Terve,
minusta kuvassa takasiipien alapinnan siipisuonet ovat tummakehnäiset, joskaan eivät kaikki. Kakkospolvella usein takasiiven alapinnat kellertäviä vaikka perhonen lennossa näyttää valkoiselta. Naurisperhosen keltainen alapinta on enemmän kermanvärinen ja perhosen väri näyttää heikosti kellertävältä myös lennossa. Siis mielestäni lanttuperhonen (Pieris napi).
ML

Hei! Kiitos tarkennuksesta ja korjauksesta, tämä oli arvelua ja arpomista, varsinkin kun perhosia oli lennossa useita, ja kisaintokin varmaan ohjasi toiveajattelun suuntaan. Takaisin lähtöruutuun siis. Sinänsä muuten hienoja tuoreita perhosia, mutta kun näitä perhosia näkee harvakseltaan, niin tuntumaa ja varmuutta tunnistamiseen ei juuri ole. Lennossa lienee ollut myös kaaliperhonen, selkeästi kookkaampi, mutta sitä en onnistunut kuvaamaan. No niin, hyvä kun kysyin ja kiitos varmistuksesta! :slightly_smiling_face: