Mikähän sääski? [Keroplatus testaceus -petosienisääski]

Tämä löytyi sisältä lattialta kuolleena, joten oli helppo kuvattava, kun oli asettunut näin hyvään asentoonkin. Olisi mukava saada sille lajinimi. Pituus ilman tuntosarvia oli noin 12 mm.


Joensuun Kiihtelysvaara 13.8.2023

Nostan tämän vielä ylös siinä toivossa, että joku teistä osaisi antaa vinkkiä, mistä lähden etsimään tunnistusta tälle. Onko se sittenkin kärpänen? Sillähän on halterit (vähän jo kuivuneet). Mutta katsokaa sen tuntosarvia! Nehän ovat kuin esimerkiksi joillain maamehiläisillä… Millä kärpäsillä on tällaiset tuntsarit? :thinking:

Keroplatus testaceus tai jokin muu petosienisääski?

1 tykkäys

Hienoa, Tarja! Kiitos, kiitos! Sinä löysit nimen tälle sääskelle. Netistä löytyy useita luotettavia kuvia Keroplatus testaceus -petosienisääskestä, joissa kaikissa näkyy samat tuntomerkit kuin minun kuvassani. Esim. siipien suonitus ja täplät, tuntosarvet, niskan kolmiomainen kuvio, peräpään raidat jne. Toinen Keroplatus on K. tipuloides, mutta se on hyvin erinäköinen. Ei voi sekoittaa keskenään. Tutkin kaikkia muita sääskiä, mutta en tiennyt Keroplatidae -heimon olemassaoloa… nyt tiedän. :slightly_smiling_face: Sain uuden lajin kokoelmaani.

1 tykkäys