Miksi Hatikkaan aikoinaan tallentamani havainnot eivät näy laji.fi:ssä?

Olen vuosikymmenten aikana tallentanut paljon havaintoja Hatikkaan. Miksi niitä ei näy täällä laji.fi:ssä ja miten pääsen niihin käsiksi?

T: Olli

Vihkoon siirrettiin (n. 2018) Hatikan havainnot niiltä käyttäjiltä, jotka olivat linkittäneet Hatikka- ja Laji.fi tunnukset toisiinsa. Tämän perusteella tiedettiin kenen tilille havainnot laitettiin.

Loppujen käyttäjien havainnot odottavat vielä siirtämistä, mitä on suunniteltu tehtäväksi kevätkiireiden jälkeen.

Oman tilin linkityksen voi tehdä vaikka heti, mutta havainnot eivät tule näkyville ennen kuin em. lopullinen siirto on tehty.

Tilin linkitys:

  • Mene osoitteeseen Kirjaudu Lajitietokeskukseen ja kirjaudu sisään
  • Valitse oikealta “Liitä muut tunnus”
  • Valitse vanhan tai uuden Hatikan kohdalta “Liitä tämä tunnus”
  • Anna Hatikan tunnus ja salasana

Mikko / Lajitietokeskus

Tässä havainnojan nimen perusteella haettuna Hatikasta peräisin olevat havaintosi (53 kpl):

Pitäisikö olla enemmän?

Esko / Lajitietokeskus

Iltaa,

Tuo linkki näyttää minulle vain 14 havaintoa (14 osumaa 13 lajista), kaikki 31.12.2005
Havaintoja pitäisi olla paljon enemmän, monista talvilintulaskennoista sekä
erikseen tallentamiani nisäkäshavaintoja.

Terveisin, Olli

to 6. helmik. 2020 klo 16.38 Esko Piirainen (Lajitietokeskus) sivustolta LAJI.FI-foorumi (laji@discoursemail.com) kirjoitti:

Linkissäni oli mukana vain “Olli Haukkovaara” nimellä ilmoiteut havainnot… Piti olla myös “Haukkovaara, Olli”. Tässä Hatikasta peräisin olevat havaintosi:

(554)

#1 Talvilintulaskentahavaintosi ovat yhä havainnojanumerollasi (37xx). Jos toimit Mikon ohjeiden mukaan ja linkität omaan Laji.fi tiliisi tuon havainnoijanumeron, seuraavan yön jälkeen havainnot ovat siirtyneet tilillesi ja näkyvät Selaa havaintoja puolella “Omat havainnot” rajauksella ja Vihkossa muokattavina.

#2 Hatikka.fi satunnaishavannot ovat yhä hatikka-tililläsi haukkovaara@hatikka.fi. Jos käyt saman ohjeen mukaan linkittämässä Hatikka-tilisi, nekin tulevat seuraavana yönä Vihkoon sinulle muokattaviksi.

Jos et ole koskaan käyttänyt Luomuksen linnustonseurannan Lintuvaara palvelua, vaan olet käyttänyt havaintonumeroasi ainoastaan Hatikan kautta, niin sitten Hatikka-tilin linkitys tuo sinulle myös automaattisesti havainnoijanumeron. (Eli kakkosvaihe riittää)

Jos et muista Hatikka-tunnustasi, lähetä mailia helpdesk@laji.fi ja annan lisäohjeita

Esko / Lajitietokeskus