Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Muiden havaintojärjestelmien linkitys - havaintojen näkyminen

Viimeisimmässä tiedotteessa sanotaan:

Uutena ominaisuutena voit liittää tiliisi muiden havaintojärjestelmien käyttäjätunnuksia. Kun liität tiliisi käyttäjätunnuksen, voit selata kyseiseen järjestelmään tunnuksellasi tallennettuja havaintoja Laji.fi havaintohaun “Omat havainnot” -haussa.

Onnistuin linkittämään muita järjestelmiä, mutta ko. järjestelmien havainnot eivät kuitenkaan tule “Omat havainnot” -haussa näkyviin. Pitikö tämän ominaisuuden jo olla “tuotannossa”, vai onko tämäkin vasta tulossa kuten tuo muista järjestelmistä siirto vihkoon?

Olli

Kokeilin nyt tätä itsekin ja huomasin, että ohjeet oli syytä lukea tarkasti: en nimittäin parilla ensimmäisellä kerralla hoksannut, että järjestelmä vaati uudelleenkirjautumisen käyttäjätietojen tarkasteluun/muokkaukseen. Ihmettelin vain, miksei minulla ole mahdollisuutta liittää muita järjestelmiä tiliini, kun muilla on. Tuli vain mieleen, että tämä on syytä todeta ääneen, sillä en välttämättä ole ainoa, joka tuohon kompastuu. :slight_smile:

Ja tosiaan hyönteistietokannan havainnot eivät vielä näy minullakaan omissa havainnoissa.

Tosiaan nyt on mahdollsita saada Hatikan ja Hyönteistietokannan havainnot näkymään Omien havaintojen alla, kun ensin linkittää tunnukset. Pari huomiota tästä ominaisuudesta: havainnot tulevat näkyviin vasta n. vuorokauden päästä tunnusten linkittämisestä, Hyönteistietokannan havaintoihin tulee vain “muokkausoikeus”, mutta ei “havainnoitsija-linkitystä”. Hakupuoli ei toimi ihan oletetulla logiikalla vielä, vaan pitää valita Omat havainnot/muokkausoikeus, jos valitsee myös havainnoitsijana, bugin takia havainnot eivät tule valituksi Hyönteistietokannan omista havainnoista.

3 tykkäystä

Ylläolevilla ohjeilla näyttää jo toimivan. Mietityttää jo seuraava vaihe eli miten jäljellä olevia havaintoja kohdellaan. Itsellä 97% siirtyi ongelmitta ja lopuista suurin osa on Syricoris sukua eli taksonomisia juttuja. Näiden hinkkaamiseen menee varmaan aikansa joten katse kinnteytyy vihkoon.
Voisiko olla järkevää, että taksonomisesti tuntemattomat siirrettäisiin omaan vihko -sisältöön? Ehkä on jo mietitty?

Taisin innostua liian aikaisin - nyt näkyy lajeista alle 83 %. Toivottavasti joku tilapäinen ongelma. Etsin paria lehtopalsamilajia mutta kumpaakaan ei löytynyt.

Hyönteistietokannan havaintojen näkymisessä laji.fi:ssä on tosiaan tilapäinen ongelma, n. puolet näistä havainnoista puuttuu nyt kokonaan laji:sta. Uudelleen lataus on aloitettu, mutta kestänee useita päiviä, ehkä n. viikon, että kokonaan valmistuu.

Mulla on runsaasti havaintoja Hatikassa, mutta ne on tallennettu vanhaan (hyvään) Hatikkaan. Sen tunnuksia en koskaan liittänyt uuteen Hatikkaan, enkä Uudessa Hatikassa koskaan nähnyt niitä havaintoja omina. Saanko mitenkään niitä haviksia liitettyä nyt omiin Laji.fi-havaintoihini? Ajattelin alkaa tallentamaan Vihkoon Uuden Hatikan ajalta vanhoja sudenkorentohaviksiani, joita en ole tallentanut vielä mihinkään. Olisi kiva jos kaikki näkyisivät omalla tililläni.

Myös vanhan Hatikan havaintojen linkittäminen laji.fi-käyttäjätiliin onnistuu, jos muistat vielä käyttätunnuksesi ja salasanasi. Tämä tehdään laji.fi:ssä sisään kirjautuneena profiili-sivun kautta.

Meillä on työn alla ohje siitä miten käyttäjänimiä linkitetään. Toistaiseksi infoa on tässä tiedotteessa: https://laji.fi/news/2116

login.laji.fi on se paikka jossa linkitys tehdään. Sinne pääsee myös laji.fi profiilisivulta

Nyt löysin ensi kertaa nuo puuttuvat havainnot. Jos on muillekin epäselvää niin laitan tähän tietoja. Eli jos ei käytä rajauksia (ei hyönteiset ym.), valitsee ‘Omat havainnot’ Muokkausoikeus JA jos valitsee ‘Muut hakuehdot’ Määritystä vaativat niin saa kartta- ja Luettelonäkymiin havainnot.
Puuttuvat0318
Vaikka sisältää muutaman muun ryhmän havainnon, nyt saa vertailtua vanhan ja uuden systeemin lukumääriä. Näyttää, että kaikki on nyt jossain listassa mukana