Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Mobiilivihko äppi ei toimi oikein

Mikähän mahtaa olla nyt vikana kun MV:oon tallentaa havainnon ilman kuvaa ja ‘lähetä luonnoksena’, niin se ei siirry Laji.fi puolelle ja näyttää nolla havaintoa 'omat havaintoerät kohdassa? Löytyykö nuo tiedot enää mistään? Sieniatlas lomakkeen puolella MV:ssa ei näy lähettämättömissäkään. Kaverin puolesta kyselen.

Entä kun itsellä MV antaa tehdä muutaman havainnon ja sen jälkeen lakkaa kuvaamasta kokonaan. Puhelin ei siis reagoi ‘ota kuva’ täppään? Tätä on myös muilla, eli ei vain omassa kännykässä.

Kiitos tiedoista! Mikä versio Mobiilivihkosta sinulla on käytössä? Versionumeron näkee etusivun oikeassa alanurkassa. Kuvien tallennuksessa oli ongelmia joillakin puhelinmalleilla 1.0-versiossa, mutta tämä korjattiin 1.1-versioon.

Jos ongelma kuitenkin jatkuu, vaikka sovellus on päivitetty uusimpaan versioon, voisitko lähettää virhelokin osoitteeseen helpdesk@laji.fi. Siitä todennäköisesti näkyy missä ongelma on.

Lokin saa kpioitua leikepöydälle näin:

  • Mene sovelluksen etusivulle
  • Paina versionumeroa oikeassa alakulmassa 5 kertaa peräkkäin

Havaintojen näkymättömyys taitaa olla bugi katselutoiminnossa: lataa omien havaintojen sivu uudelleen, niin havaintojen pitäisi ilmaantua näkyville.

Mikko / Lajitietokeskus

Hei!
Nyt tein kirjaukset metsässä sieniatlaslomakkeelle. Kirjasin lajin nimen, en edes yrittänyt laittaa kuvaa. Antoi edetä näin ihan ok. Lopuksi kun poistuin valitsin älä lähetä kun kenttä huono. Nyt kun yritän lähettää lomakkeet julkisina antaa virheen että eliömaakunta virheellinen ei kä päästä lähettämään näitä. Uusin versio käytössä. Olen poistanut MV jo useamman kerran ja hakenut uusimman version. Kännykkä on uusi ja chromet sun muut päivitetty.

Tässä on nyt 3pv Sieniatlas-leirin havainnot jumissa kun en saa niitä lähtemään tuon ilmoituksen takia.

Nyt on pakko luopua tämän käytöstä koska tökkii milloin minkäkin asian vuoksi. Alussa tuntui oikeinkin hyvältä ja kätevöitti ja nopeutti kirjausta maastossa. Äppi jumittaa muutaman lajin kuvaamisen jälkeen ja estää ottamasta kuvia, sitten on edettävä vain kirjaamalla lajit ja liitettävä kuvat jälkikäteen.
Tässä välissä olen kännykänkin vaihtanut että kameran syy tuskin on.

Ikävä kuulla ongelmista, kiitos kun kerrot niistä. Voisitko lähettää virhelokit osoitteeseen helpdesk@laj.fi? Ohjeet ylempänä. Ne auttavat ymmärtämään missä ongelma on.

Mikko / Lajitietokeskus