Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Muurahaisleijonan jälkiä? [Myrmeleon formicarius]

Yyterin sannoilla joku ei osannut päättää mihin mennä. Olisiko muurahaisleijonan jälkiä, ylävasemmalla näkyy kuopan alkukin? 30.5.
tn080530-590

Kyllä, nämä ovat juurikin niitä jälkiä. Aikoinaan tutkin pari kesää Yyterin leijonia. Toukkakin on tosiaan kuvassa, juuri tuossa ylävasemmalla. Se on vain muutaman millimetrin paksuisessa hiekkakerroksessa kun on liikkeellä. Helppo kaivaa esiin esimerkiksi lusikalla nostaen.

Kiitos varmistuksesta. Tulin juuri Keuruun Lintusyrjänharjulta, vanhan soramontun ylälaidan polulla laskin sadan metrin matkalla 52 kuoppaa, montun toisen puolen laidalla oli kahdeksan lisää. Kolmea varovasti kaivelin lusikalla, viimeisessä oli komea leijona. Eli kaikissa ei ole asukkaita, mutta ilmeisesti paikalla on hyvä kanta. Jostakin syystä tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin toukan näkemään. Aikuinen on vielä haussa…

Lisätään vielä että Yyterissä elää ilmeisesti toinenkin laji, se harvinaisempi eli bore. Toukan pystyy määrittämään lajilleen valokuvasta, missä toukan pää on puhallettu puhtaaksi hiekasta ja pääkilven raidoitus näkyy hyvin selkeästi. Eniveis, tällainen lisäkommentointi vaan.