Mythimna albipuncta

Hei!
Kun kyse on näinkin harvinaisesta vaeltajasta, varsinkin sisämaassa Pirkanmaalla, ajattelin kysyä paremmilta asiantuntijoilta mielipidettä määritykseeni!

Tuli valorysään EH: Akaassa 11.-19.8.2022, yksi koirasyksilö. Hieman kulunut, siivistä kuva ohessa. Yleisilmeeltään selvästi albipuncta, ei ferrago, joita kyllä täällä Pirkanmaalla tulee vuosittain muutama. Pienempi, siivet lyhyemmät ja kirjavammat.

Keitin myös yksilön genitaalit KOH:ssa, paloittelin osiin ja kuvasin skoopin alla. Kuvassa aedeagus ja valva. Valva ainakin menee aivan täysin yhteen näkemieni albipunctan kuvien kanssa, vaikka ferrago ei kovin erilainen olekaan. Myös aedeaguksen kärki täsmää juurikin albipunctaan, syvemmin kourumainen poikkileikkaus.

Onkohan tänä kesänä vielä tätä lajia näkynyt?

T:
IlariOn albipuncta, hyvä havainto! On sitä etelärannikolta ja saaristosta saatu jonkin verran. Sisämaahavaintoja ei taatusti ole montaa.

Toni

Moro!
Kiitos vahvistuksesta! Taitaa olla tosiaan harvinainen sisämaahavainto, mm. ensimmäinen EH:sta. On kyllä ollut tuulen suunta kaakon puolella, eli ehkä muutakin mukavaa on luvassa!
Ilari