Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Nikon Plan APO 20X / 0.75 DIC N2/ 0.17 WD 1.0

On muuten jäätävän hyvä optiikka naurettavaan hintaan gentsupreparaattien kuvaajille. Tuota on ylijäämätavarana myynnissä EBayssä hintaan $100 plus tullit, verot ja postimaksu.

Esimerkkikuva otsikon Nikon, Raynox DCR-150 ja Canon EOS RP. Ja optiikan resoluutiosta on tuossa koossa käytetty ehkä neljännes. :slight_smile:


Gentsujen kärkiväli on n. 1.33 mm. Kuva on rajaamaton ja nuo tummat nurkat taitavat johtua heijastusten estorenkaasta, joka oli mitoitettu finite-optiikalle.

2 tykkäystä

Alle 200€ optiikaksi vaikuttaa hito hyvältä.

Tuo NA-arvo kertoo jotain. :slight_smile: Veikkaan, että uuden hintaan voi lisätä ainakin nollan perään.

Väittivät, että jotain mittalaite/analysaattorikantaa ollaan päivittämässä ja vanhoista jää näitä yli. Kun työskentelyetäisyys on mitä on, ei noista yleisempään kuvaukseen ole … varsinkaan, kun tuossa on tuo 0.17 peitinlasikorjaus. Tästä syystä menekkiä ei ole niin paljon. Preparaatit puolestaan ovat kohde, jollaiseen tämä on suunniteltu.

1 tykkäys

Joo, tuollaiseen käyttöönhän se on aivan loistava. 20x on vielä hankkimatta, mutta on ollut niin hiljaista kuvausten osalta, että antaapa olla toistaiseksi. Sitten kun innostuu, niin luultavasti Mitutoyo tulee taloon.

Varo sitten käytettyjen kanssa, mutta siitä ongelmasta olet varmaan jo lukenut. Mitun 20x on kait erityisen herkkä vaurioille.

Uutena varmaan ostan jos ostan, liikaa riskejä käytetyissä kuten totesitkin.