Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Olisiko joku hangokas?

Vietimme luonnon päivää Siikalahden luontotuvalla. Sinne ilmestyi tälläinen toukka. Olisiko jokin hangokas?toukka11

1 tykkäys

Kyllä vain ja punainen väri paljastaa että nyt koteloidutaan. Mutta lajimääritys voi mennä jännäksi. Onko yleinen isohangokas vai harvinainen valkohangokas. Valkohangokkaan toukan erottaa suuresta valkoisesta raidasta mikä kulkee toukan keskeltä vatsan alle. Mutta koska tällä yksilöllä väritys on muuttunut ei ainakaan minun määritystaidoillani päästä asiassa eteenpäin. Pallo seuraavalle henkilölle.

1 tykkäys

Kiitokset. No homma rajoittuu enää kahteen. Toivotaan että löytyy joku joka pystyy ratkaisemaan ongelman. :smile::smile:

Mie laitan viel yhen kuvan. Tässä näkyy toukan alapuoli jos jotain apua.:smile:

Isohangokkaalla eli Cerura vinulalla on usein myös usein täplä toisen käsnäjalkaparin kohdalla. Täplä voi olla ohuesti valkoisella rajattu mustä täplä tai sitten leveästi valkoinen tai jopa kokonaan valkoinen. Erminean vastaavassa kohtaa oleva täplä on paremminkin valkoinen juova. Kuvan otuksella se on (omasta mielestäni) pyöreä täplä, ei juova, joten minä määrittäisin tuon vinulaksi.

Kai toukka on laskettu puunrungolle tekemään koppaa tuon jälkeen? Kiinnostaa myös se mitä noille on tehty.

OK. Kiitos mielipiteestä. Pidetään se sitten cerura vinulana.:smile:

En tiedä miten oli joutunut sisälle luontotupaan. Olikohan sillä tarkoitus tehdä sinne vähän isompi koppa.:smile:Joku paikalla olijoista kuletti toukan ulos. Toivottavasti paikkaan mihin voi rakentaa.