Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Osaako kukaan tunnistaa tätä tuholaista

Löysin muutamia tälläisiä sänkyni alta kuolleena. Tietysti heti panikoin, että ovat seinäluteita, mutta puremajälkiä/ kutinaa ei ole, myöskään mustia pisteitä/verijälkiä ei näy sängyssä. Olen nähnyt näitä myös Muutaman elossa, kävelemässä matolla päiväsaikaan. Ovat Siis Tuosta kuoriosasta ruskeita, muuten mustia. Eivät kovin nopeita. Pienet sarven kaltaiset näyttäisi löytyvän. Mitähän ovat?

kuva

Eipä tuosta mitään tule mieleen - ei ainakaan mitään normaaleista tuholaisista. Joltain pieneltä kovakuoriaiselta tuo näyttää…

Muodon perusteella tulee mieleen joku härö, todennäköisimmin riisihärö (Oryzaephilus surinamensis), mutta lajia ei voi kuvasta määrittää. Kaikki härölajit ovat elintarviketuholaisia. Suosittelisin tutkimaan kuiva-aineet - lisääntyvät lajista riippuen riisissä, leseissä, pähkinöissä, linnunruoassa yms. Jos jotain löytyy, pakastus on hyvä keino varmistaa, etteivät jatka eloaan, ja kuiva-aineiden säilytystä kannattaa jatkaa tiiviissä purkeissa. Nämä voivat kulkeutua taloyhtiöissä myös asuntojen välillä, joten populaatio voi elää naapurissakin.

Hei!
Kiitos paljon vastauksesta! Tämä toden totta on jokin härö, sillä viestisi jälkeen tutkin kuivakaapit ja niitä löytyi yhdestä riisipussista! En vain jotenkin osannut yhdistää kun niitä vaelteli matolla ja lattialla myös, mutta näinkö lähteneet sieltä riisipussista kävelemään, voivat toki tulla naapuristakin. Täytynee ostaa torjunta-ainetta ja sumuttaa listat.