Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Outo lintu Tammisaaressa 19.4

Istuin mökin pihalla, vieressä luonnontilaista kuusivoittoista sekametsää. Kuulin oudon linnun äänen, lyhyttä toistuvaa ääntä(en osaa kuvata) näin mustan linnun lentävän kuusen latvaoksille. Lintu näytti täysmustalta, närheä vähän kookkaampi, pidempi kaulainen ja sirompi ja suht pitkä pyrstö, ei kuitenkaan suhteessa niin pitkä kuin harakalla. Äänteli oksalla ja lähti seuraavaan puuhun. Lennon aikana näytti että pyrstö oli valkoinen alapuolelta muuten musta. Päästeli lyhyen toistuvan äänen jälkeen useita pitkiä vihellyksiä. Ei löytyny pohjolan lintukirjasta mitään muistuttavaa.

Hei,

kuvauksestasi tulee vahvasti mieleen palokärki. Olivatkohan kuulemasi äänet tällaisia

Ei ollut palokärki, se on minulle hyvinkin tuttu lintu koska niitä on täällä useita. Olen mökkeillyt täällä elämäni joka 67vuotena, joten yleisimmät linnut täällä ovat tuttuja.

Kuusimetsässä huhtikuussa isohko tumma viheltävä… kaukaa haettuna varpushaukka voisi ehkä näyttää selkäpuolelta aika tummalta ja ääntäkin voisi ehkä ajatella viheltäväksi?

Ei tule mieleen oikein mitään järkevää ehdotusta.

Kun ollaan kuusimetsässä huhtikuussa niin aika luultavasti tuo mysteeri oli reviirillään joten sen voisi hyvinkin yhyttää paikalta uudelleen. Kerro jos saat sen tunnistettua.

Nyt kuulin linnun uudestaan, kuvailisin linnun ääntä näin
“Krrrr yh” tämä ääni toistui. Suht heleä ääni. Kuuntelin pähkinähakin ääntä “krrrr” netistä, se kuulosti vähän tummemmalta, matalammalta mutta perässä ei ollut sitä “yh” ääntä.

Ehdotan korppia. Sillä on hyvinkin monenlaisia ääniä, etenkin näin keväällä kun vähän kisailevat, on vihellyksiä ja erilaisia kurahduksia. Sopii kuvaukseenkin aika hyvin, paitsi tietysti että pyrstö olisi ollut alta valkoinen, sitä veikkaan havainnointivirheeksi.

Jäänee arvoitukseksi, korppikin on niin tuttu lintu että olisin kyllä tunnistanut sen. Havainnointivirhe on kuitenkin luultavasti tapahtunut.