Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Päivän kääpä?

Tänään kuvattu havupuun kuorettomalta pölkyltä, sen alapinnalta. Aluksi luulin sitä kääväkkääksi, kun pillistö näytti niin huomaamattomalta ja pienirakeiselta. Tulisiko mitään ulkomuodosta jo mieleen? Sekametsä, rannan tuntumassa, pihan penkiltä. Rautalampi PS.

Määritys Valkoludekääpä (Skeletocutis biguttulata) Näyte Oulu, mikroskopointi/Det Matti Kulju. Rautalampi Vaajasalmi Rapalansalmi.

Mielenkiintoinen, hienot kuvat. En oikein uskalla veikata mitään, skooppauksen arvoinen.

1 tykkäys

Jos eivät ole pillejä, vaan sen kaltaista kuoppaa, tulisi Ceraceomyces serpens-mahdollisuus mieleen. Sitä voi joskus luulla kääväksi, sen verran paljon muistuttavat pillejä. Skooppiin niin selviää.

1 tykkäys

Saatan toki olla väärässä, mutta lämäkkää olen nähnyt kyllä useasti metsässä. Tämä kasvusto ei näyttänyt kuitenkaan siltä. Toisaalta lämäkkä-kasvustot, ovat usein hyvin muuntelevan näköisiä. Toki skooppaamalla asia selviää! Näytepala löytyy tästäkin!

Hyvä, laita pala tulemaan. Lämäkkä on kyllä varsinainen kameleontti muuntelevuuden suhteen ja ihan liian monesti olen sitä kerännyt jonain hienona löytönä. Kotona sitten pettynyt tarkemmassa tutkimisessa. Tosin ihan hyvin kuvan perusteella voi olla kääpäkin.