Pinnanmyötäinen kääpä kuusimaapuulla = KORKKIKERROSKÄÄPÄ

Järeän kuusimaapuun alapinnalla, ei maassa kiinni, kaatuneen puun juurakko kannatteli tyvipäätä ilmassa.
Pillejä 5-6/mm, pyöreät. Kääpää kasvoi ainakin 2m matkalla. Näytettä tutkiessa näyttäisi siltä että kääpä kasvaa paikoin vanha kasvuston päällä. Eli monivuotinen voisi olla.
Tuntomerkit sopisivat aika hyvin Korkkikerroskäävälle…

Taitaa mennä arvailujen piikkiin! Eli ei mitään hajua tästä! Pienet pillit kuin hopeakäävällä, mutta ei taida olla sekään? Ehkä parhain tapa selvittää tämä, on mikroskopointi! Odotellaan löytyisikö varteenotettavia ehdokkaita?

Vähän hankaloittaa tuo huono kunto osassa itiöemää. Korkkikerroskääpä ei ole huono ehdotus ja toisena tulee mieleen kuusenjuurikääpä. Skoopattava.

Tuli sellainen Deja Vu ilmiö itselle, Eskon Kaarnakääpä viestiä lukiessa…liittyen tähän omaan kääpälöytöön.
Noin puolitoistavuotta sitten (näköjään…!) lähetin tod.näköisesti samalta maapulta löytämäni kääpänäytteen tutkittavaksi ja niinpä vain Luomuksesta löytyikin kun etsin sitä Korkkikerroskäävän nimellä määritys: Havaintoerä | Suomen Lajitietokeskus.
Sitä ihmettelen kun noissa tiedoissa on mainittu myös Kantokääpä, onko niin että näytteessä on ollut kahta kääpää?
Itseltä en löytänyt mitään näytettä, taisi olla niin että otin sitä niin vähän että lähetin kaikki tutkittavaksi…tosin muisti asian suhteen pätkii.

Kävin katsomassa tuo korkkikerrosnäytteesi tiedot Kotkastakin. Kantokääpä on merkitty siihen havainnoksi. Viittaa siihen, että olet ehkä kirjannut sen seuralaiseksi samalle puulle. Se ei siis ole näytteenä mukana.

1 tykkäys

Näyte on nyt katsottu ja on korkkikerroskääpä.