Pöllö hukassa

Kirjasin 5. kesäkuuta pöllön vikossa. Kun nyt etsii helmipöllöjä ilman muita hakuehtoja se ei löydy luettelosta mutta sen sijaan kuva löytyy. Omasta vihkosta kaikki löytyy.

Kuva näyttää olevan lisenssilla Kaikki oikeudet pidätetään vaikka sen muuttaisi tilaan Creative Commons Nimeä Ei-Kaupallinen 4.0. Aluksi karkeistin paikan mutta vaikka sen posistaisi se ei muuta mitään - pöllön tiedot pysyvät hukassa. Mistä mahtaa johtua?

Voisiko syynä olla se että systeemi poistaa ns julkisesta näkymästä havainnot haukoista ja kanalinnuista kuten varmaan pöllöistäkin, varsinkin jos ne on tehty pesimäaikaan

Helmipöllö on luokiteltu sensitiiviseksi lajiksi, ja sen kesäaikaiset havainnot karkeistetaan automaattisesti (paikka 10 km, aika vuoden tarkkuudella). Tämä vaikuttaa miten havainto löytyy erilaisilla hakuehdoilla. Lisätietoja täällä: https://laji.fi/about/709

Kun vaihdoit lisenssiä, muistitko tallentaa sekä kuvan tiedot että havaintoerän? Sillä muutokset tulevat näkyviin.

Mikko / Lajitietokeskus

Kuvan lisenssi ei muutu. Enkä löytänyt mitään syytä miksi havainto puuttuu luettelosta, kun kuitenkin aika ja paikka on karkeistettu. Näin kukaan ei voi kommentoida onko oikein vai väärin määritetty.

Voitko antaa linkin, mistä luettelossa havainto puuttuu?

Mikko / Lajitietokeskus

Sorry, onhan se siellä. En vain hoksannut, että havainnoijan nimeä ei näytetä. Siksi en löytänyt.