Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Raisio tänään

Moi, yllätyin kovasti tästä havainnosta, kirjani mukaan misteli ei kasva suomessa, mutta laji.fi mukaan on näemmä levinnyt juuri lähelle paikkaa jossa havainnon tein.
T:Jyri

3 tykkäystä

Laita ihmeessä Vihkoon havaintosi!

Vihkossa on.
T:Jyri

1 tykkäys

Joo. Näitä on ilmoitettu yliopistolle käsittääkseni jo yli 50 havaintoa. Osa haviksista saattaa toki olla virheellisiä jos on sekoitettu tuulenpesäsieneen. Vihkoonkin on ilmestynyt useita paikkoja. Suurin osa yksilöistä kuten tässäkin on vielä nuoria. Jää nähtäväksi koituuko joku kova talvi niiden tuhoksi. Ymmärtääkseni kun taimi on selvinnyt parista ekasta vuodesta ei pakkanen välttämättä enää tapa. Itäminen on se todellinen ihme. Kaikki pitää siinä olla kohdallaan. Ensiksi kulorastasparvi mikä paskoo siemenet puihin juuri sopivaan vuodenaikaan. Sen jälkeen ainakin yksi leuto talvi ettei uusi alku palellu kuoliaaksi jne. On vissiin kaikki ollut kohdillaan kun haviksia kertyy koko ajan lisää. Minullakin on pari paikkaa tiedossa mutta odotan lämpimiä päiviä niin on mukavampi käydä katsomassa. Pansiossa pitäisi olla ainakin yksi reippaan kokoinen marjova yksilö. Paikkojen paljastamisista on myös oltu huolissaan. Jostain syystä näitä ilmeisesti kerätään (luontaistuote, koriste?). Tosin osa yksilöistä on niin korkealla puissa ettei niitä voi pois kerätä.

Terveisin Håkan, puutarhuri, kasviasiantuntija.

3 tykkäystä

Kiitos,tulipas runsaasti tietoa, itsekkin mietin että miten kasvi saa alkunsa, linnut mainittiin levittäjiksi, tosiaan aika monen asian pitää mennä putkeen, itse jostain syystä salasin havainnon, mutta kasvin täytyy kyllä olla tiedossa "kyläläisillä " sen verran vilkas polku menee vierestä.
T:Jyri

Kävin katsomassa Pansion paikassa ja muutamat yksilöt tosi suuria jo.
On kyllä jonkun vuoden saanut kasvaa ihan rauhassa tämäkin.

Viscum%20album%202