Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Resupinaattinen kääpä

Kuvan kääpä kasvoi 15.7.2017 sammaleessa lojuvalla männyn oksalla. Tällaisia resupinaattisia on kyllä paljonkin, mutta tämä on tietyllä lailla omanlainen, aika keltasävyinen. Kuivanäyte (tallessa) on vielä ruskehtavasävyisempi. Paikka oli Kuusamon Valtavaara. Niemelän kääpäkirjan perusteella vahvimmalta ehdokkaalta tuntuisi kermakarakääpä (Junghuhnia luteoalba, ilmeisesti nykyisin Butyrea luteoalba). Mitä mieltä olette te jotka tämän lajin tunnette, sopiiko siihen vai tuleeko mieleen parempia ehdotuksia?

B. luteoalba olen tottunut näkemään paksumpana ja yhtenäisempänä, ei noin mutkareunaisena. Eihän tuollaisia voi tunnistaa kuvasta, mutaa ajatukset menevät Skeletocutiksen suuntaan, papyracea tms.

Kiitos vastauksesta! Totta, kyllähän tähän on useita eri mahdollisuuksia jo pelkän Skeletocutis-suvun sisällä. Täytyy katsoa saadaanko jossain välissä tähän selvyyttä.

Kuvasta on paha mennä sanomaan, mutta ei kermakarakääpä huono ehdotus ole. Skoopattavaa materiaalia nämä tämmöiset. Voisin tarkistaa sen, jos lähetät minulle näytteen.

Tämä skoopattiin ja määritykseksi tuli kermakarakääpä. Suuret kiitokset skooppaajalle!

1 tykkäys