Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Ruskea sieni, kangashaperoko?

Mikähän sieni? Ovat vissiin aika nuoria yksilöitä. Vieressä oli vanhempia; Niissä lakki ei ollut noin kupera. Harmi kun en niistä ottanut metsässä kuvaa. Voikohan nämäkin laittaa siihen sienisalaattiin, vai pitääkö heittää kompostiin? Oma veikkaus sienikirjojen mukaan näin noviisina olisi kangashapero.

Ruskea sieni

Hapero kyllä, mutta ei mielestäni kangashapero - lakin värisävy ei täsmää. Kuvasta ei oikein käy ilmi sienten kokoa. Periaatteessa voisi olla isohapero, mutta jotenkin nuo näyttävät mielestäni suhteellisen pienikokoisilta - lakki ehkä tuollaiset 5-6 cm. Makutieto olisi hyvä olla olemassa, joskin oletan että maku on kirpeä. Voisi siis olla esimerkiksi tulipunahapero, joka on kirpeä. Voi käyttää rouskujen sekaan sienisalaattiin jos kiehauttaa kuten rouskut. Toki tulipunahapero on rakenteeltaan suht hauras joten ei ole ehkä ihan hyvät miellyttävä sienisalattiin rakenteeltaan.

A4:sen päällä lepäävät tuossa koon arvioinnin helpottamiseksi. Paistoinkin ne pastakastikkeeseen. Maussa ei ollut kirpeyttä. Olivat melkko jämäkkärakenteisia, ei ollenkaan esim. tattien tyyppisiä. Väri ei ollut isommissakaan sienissä punertavia vaan niissäkin aika lailla tuo rusehtava.