Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Ryppy- ja harmaahaarakas?

Tässä noin viikon sisällä molemmat löytyivät. Havainto olisi tarkoitus jossain vaiheessa kirjata, mutta en varma kummastakaan ole. Pystyyköhän noista kuvista lajia sanomaan?

Tuo ryppyhaarakkaaksi olettamani (eka kuva) kasvoi rehevänoloisessa metsässä, mäntyä ja lehtipuita ainakin lähettyvillä. Aluksi korallihaarakas oli mielessä, mutta useamman itiöemän kasvustossa en niitä teräviä kärkiä nähnyt.

Nuo toiset kasvoivat tuoreessa kangasmetsässä, kuusta ja mäntyä lähellä. Ovat nuoria ja eivät kovin harmaita. Kuviin vertailin ja harmaahaarakkaaksi kuitenkin epäilen. Jalan kellertävä sävy näkyi monissa kuvissa.

DSC04108

DSC04280

Tämäkin taitaa olla ikävä kyllä lajitasolle pääsemisen kannalta epätoivoisen hankala porukka.

Korallihaarakas taitaa olla kyllä jollain lailla selkeä laji, ja tuossa alemmassa kuvassa olen näkevinä niitä teräviä kärkiä. Olikohan se niin että ne eivät näy ihan nuorena?

Oon kyllä aika varmaan korallihaarakkaan ainakin parissa paikkaa kohdannut ja tunnistanut ja alakuva ainakaan ei mielestäni sitä ole. Noi harmahtavat/kellertävät sävyt ei oikein sovi eikä ihan muotokaan mielestäni. Ehkä näihin ei varmuuttaa saa; haarakkaat ovat tosiaan suurelta osin ikävän hankala porukka.