Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Haarakkaat

Aika hankala tapaus mielestäni. Kasvoi karikkeen sisällä, elävän koivun juuressa kiinni. Kokoa n. 1-2 cm.

Suku on korallihaarakkaat, Clavulina. Ne ovat tyypillisesti juuri tällaisia vaaleita, eivät kovin sirorakenteisia, usein ryppyisiä ja harmahtavia. Useimmat lajit ovat vähän isompikokoisia. Pidemmälle ei kuvan perusteella pääse, vaikka suku ei ole iso. Meillä on tiedossa alle kymmenen lajia Suomesta, mutta emme osaa nimetä emmekä oikein erottaa niitä toisistaan.

Täässä toinen esimerkki haarakkaasta (kuvattu 27.10.2018). Erityyppinen kuin tuo edellinen, kasvualusta oli pitkälle lahonnut lehtipuun rungonjäänne.

Jälkimmäisistä kuvista kommenttia, että voisiko olla jo kuolemassa oleva kruunuhaarakkaan aihio. Olen joskus seurannut maastossa kruunuhaarakaskasvuston muutoksia. Usein ne näyttävät hyvin tältä. Tuon kuvasi haarakkaan “kruunumaiset” kärkiosat antaisi myös viitteitä tähän suuntaan. Tämä ei tietenkään ole määritys, vain yksi ehdotus! Havainnontekijä on aina se, joka tekee lopullisen päätöksen! Näinhän se menee! Kuvista kommentointi on aina vain suuntaa ohjaavaa, joskun myös pahasti valitettavasti pieleen menevää!