Sama havainto useaan kertaan

Iltaa,

Kävin läpi nisäkäshavaintoja, ja tämä liito-orava on jostain syystä tallennettu neljä kertaa, saman henkilön toimesta, kolme niistä voisi varmaan poistaa pysyvästi.

Tässä kanssa sama näätä havainto tuplasti:

Erikoista on, että näädässä on samaan kuvaan perustuva havainto samalta päivältä siten, että toinen on Keski-Pohjanmaan Soinista ja toinen Etelä-Hämeen Hämeenlinnasta. Kumpi on oikein? Sitähän ei käsittääkseni saa tietää, kun tuo on tehty Löydös-lomakkeen kautta, sillä ilmoittajaa ei voi enää tavoittaa. Vai olenko ymmärtänyt tuon Löydös-lomakkeen linkittymisen ilmoittajaan väärin?

Juu, syy tuohon ei varmaan selviä muuten kuin ottamalla yhteyttä havainnon tekijään jotakin kautta.

Selkeitä duplikaatteja voi piilottaa antamalla niille spam-merkinnän. (Tosin juuri nyt annotointi ei toimi yllättävän huoltokatkon takia. EDIT: toimii taas)

Löydös on kaikille avoin lomake, johon ei rekisteröidytä. Havainnoijista on kyllä yleensä tiedossa jokin yhteystieto, mutta tätä ei voida luovuttaa eteenpäin. Voin välittää tiedon duplikaatista havainnoijalle.

Mikko / Lajitietokeskus

Havainnoija vastasi että molemmat havainnot ovat muuten oikein, paitsi että sama kuva on vahingossa molemmissa. Ei tietoa kummassa sen pitäisi olla.

Mikko / Lajitietokeskus

Juu, mä kanssa soitin hänelle, oli juuri saanut meilin sinulta. Miltei jokaisella hänen metsäruokinnallaan on käynyt näätä.