Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Sammalella valkoisia pikkupalloja [limasieni, Didymium melanospermum]

Yritin tunnistuttaa tätä FB:ssa limasienenä, mutta kukaan ei kommentoinut, joten nyt aloin epäillä josko tämä sittenkin olisi sieni. Sammalikossa havuvaltaisessa metsässä. Tästä on näyte. Hki 28.10.

x%20KYSYTTY2%20limasieni%20vai%20sieni%20DPP_xx17499_filtered

2 tykkäystä

Varmaan voi olla muitakin vaihtoehtoja mutta kovasti näyttää sammalvitiseltä (Didymium melanospermum).

3 tykkäystä

Kannatukseni saa Sammalvitinen, Didymium melanospermum

2 tykkäystä

Hei,

hienoa, että tämä yleinen laji sentään tunnetaan :smiley:

Marja

1 tykkäys

Varmaankin sitten limasieniryhmässä pitivät lajia niin itsestäänselvyytenä, etteivät uskoneet vahvistusta edes tarvittavan kun kyselin olisiko tämä sammalvitinen. Kiitokset. :slight_smile:

Hei,

jos joku kysyy jotain, niin silloin hän ei luultavasti tiedä tai ole varma asiasta. Mielestäni silloin pitäisi vastata, jos on aikaa. Ja jos kerran viettää aikaansa facebookissa, niin silloin lienee vapaa-aikaa.

Itse en ole mennyt fb:hen, kun luin, mihin pitäisi suostua ja jotain tietotekniikastakin ymmärtävänä en voinut suostua yksityisyyteni loukkaukseen vieläpä vapaaehtoisesti. Samasta syystä en myöskään käytä googlen palveluita. No, jokaisella on omat omituisuutensa.

En siis voi mitenkään tietää fb:n limasieniryhmän pätevyydestä. No jaa, olen itsekin vain kokeneehko harrastaja, mutta eipä noita ammattilaisiakaan monia ole. Luen kuitenkin Elinan sellaiseksi.

Marja

1 tykkäys