Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Sinisiipiä Teneriffalla [1. Cyclyrius webbianus, 2. ja 3. Zizeeria knysna]

Näitä pieniä sinisiipiä kuvailin Taoron puistossa Puerto de la Cruzissa 03.11.2018. Tämä ensimmäinen on selvästikin Cyclyrius webbianus (kanariansinisiipi). Ovatkohan nämä kaksi seuraavaakin, joista en saanut siipien alapinnalta kuvia, samaa lajia? Toinen vaihtoehto voisi ola Zizeeria knysna (ruohosinisiipi).

Minusta ainakin toinen on Z. knyssna. Kolmas vähän hämää, mutta C. webbianus se ei ole. Taitaa tuokin Z. knyssna olla, mutta naaras. Kokoero on lajeilla selvä.

Kiitokset JKT näkemyksistäsi! Osasinkin niitä sinulta odottaa, varsinkin kun olet tuolla suunnalla itsekin kuvaillut. Tutkin vielä itsekin näitä kahta vaihtoehtoa, ja uskon sinun todellakin olevan oikeassa lajien suhteen. Tiedän tuolla Taoron puistossa näitä molempia mainittuja lajeja lentelevän. Tälläkin matkalla yhden huonon kuvan sain Z. zizeeriasta, jossa myös siipien alapinnat näkyivät, ja vahvistivat lajin.Lajien kokoeroja en erityisesti ajatellut, koska nämä kuvat tulivat vähän niinkuin “sivutuotteina” pääkohteita eli sudenkorentoja kuvatessa.