Sorapenkereellä hautausmaalla

kasvoivat nämä pienet tatit, pienen tammen vieressä. Lakin halkaisija n. 5 cm, halkaistessa pinta valkoinen eikä ainakaan hetimmiten värimuutoksia. Taas luulin että helposti laji selviää … :no_mouth:

Tattihan tuo on, mutta mikä laji on hyvin epäselvää. Erikoinen lakin väri ei viittaa mihinkään aiemmin näkemiini tatteihin. Toivottavasti joku Teistä tämän lajin tunnistaa?

Tämä kuva on otettu kolme vuorokautta edellisen kuvan jälkeen. Kynnellä paineltu kohta pillistössä on tummunut, halkaisukohta oli myös tummunut.

Arvelen, että ovat nuoria ruskotatteja. Pillistö ainakin niillä pitäisi sinistyä vahingoittuessa. Kattelin kuvia lajista, ja tuo jalan latvan vaalea hela sopisi lajille.

Kastanjatattikin kävi mielessä, mutta se on vain eteläisimmästä Suomesta löytyvä huomattavasti harvinaisempi laji. Sillä jalka on ainakin iän myötä ontto ja värimuutokset muistaakseni puuttuu.

Eli todennäköisesti on ruskotatti, Imleria badia (tai mikä lie on nykyään tieteelliseltä nimeltään).

Okei, kiitos JuuSo, tällä mennään eteenpäin …

Joo nyt kun Juuso tarjosi tuota ruskotattia niin se heti tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. Pikkusen minua hämäsi nuo tammenlehdet. Ruskotatistakin taitaa oll paria eri versiota. Yleensä näkee sellaista honteloa voimakkaasti sinistyvää versiota ilman tammia.

Mutta onhan netti täynnä tuollaisia ruskotatteja, Luontoportti esims, hiukan nolottaa …