Suomen havainnot (beta)

Huomasin mielenkiintoisen ominaisuuden Suomen havainnot tabissa tämän vuoden havainnoista. Se listaa ylhäällä otsikossa lajimäärän oikein mutta (ehkä tarkoituksella?) erinäisistä syistä jotkut kahtena rivinä. Omalla kohdalla Apotomis boreana on omalla rivillään kun halusin sen tällä nimellä ilmoittaa Lapista. Siltä varalta, että näitä vielä myöhemmin muutetaan - on muitakin edestakaisin nimetty kuten Aglais urticae. Sen sukulainen (edelleen) on toisen tuplauksen lähde kun on lipsahtanut sekä Nymphalis io että Aglais io. Tässä tietenkään ei ole mitään perustetta niitä erikseen listata edes. Ilmeisesti muillakin synonyymeillä kävisi samoin. Tämäkin lähinnä tiedoksi että otsikon tieto lienee oikein.

Olet tehnyt ryhmittelyn alkuperäisen (ilmoitetun) lajinimen mukaan. Jos haluat yhdistää listalla samaan taksoniin linkittyvät synonyymit käytä lajia tai tieteellistä nimeä ryhmittelyperusteena, eli jätä pois “Alkuperäinen nimi”.

En tiennyt tehneeni mitään ryhmittelyä mutta ilmeisesti riittää, että sarake on valittu. Kun sen poistaa niin näyttää tosiaan lajimäärän listauksessakin oikein. Nuo synonyymit listautuvat oikein jos on käyttänyt vain yhtä synymonyymiä.