Suomen Perhospihapinnakisa 2019

:butterfly: Suomen Perhospihapinnakisa 2019 on käynnissä. :butterfly: Vielä ehtii mainiosti mukaan, joten jos haluat osallistua, suuntaa Facebook-ryhmään https://www.facebook.com/groups/suomenperhospihapinnakisa/ ja lue kiinnitetty julkaisu ja kysy lisää minulta; autan mielelläni. Voit myös suoraan laittaa minulle viestiä, niin kerron lisää.

Valtakunnallinen tulostaulukko (kaikille avoin, sisältää myös säännöt) löytyy osoitteesta: https://bit.ly/2TR2TDj

Kisa kehitettiin jo vuonna 2015 Oulun seudulla sen vuoksi, että haluttiin mielenkiintoinen, kotiin sidottu perhosten harrastusmuoto, joka parantaisi lajintuntemusta, paikallista faunistiikkaa ja lisäisi harrastajia. Siinä on onnistuttu varsin hyvin, sillä mukana oli toissa ja viime vuonna jo 50-60 pihaa ympäri maan, ja esim. viime vuonna kisassa havaittiin suurperhosia yli 700 lajia sekä mikroperhosia yli 800 lajia.

Säännöt pähkinänkuoressa: kisassa lasketaan kuinka monta perhoslajia havaitaan pihalta ja sen lähialueilta. Kisa-alueena toimii oma tai puolison tai kumman tahansa vanhempien kotipiste (voi olla myös mökki) ja 1000m säteinen ympyrä (halkaisija 2000m) sen ympärillä. Painopiste on tänä vuonna säteen kasva siis siirtynyt pihasta enemmän kotiseudun lajistoon. Pinnan saa määritetystä lajista; kaikki houkuttelu- ja pyyntikeinot ovat sallittuja. Uutena kisamuotona on myös mahdollisuus osallistua ilmoittamalla havainnot suoraan vain Laji.fi:n Vihkoon, josta ne haetaan avoimen API-rajapinnan kautta kisataulukkoon - kysy minulta tästä lisätietoja.

Tervetuloa mukaan!

2 Likes

Mainittakoon, että jo 21:llä pihalla kisataan pelkkien Vihkoon tallennettujen havaintojen avulla. Aika hyvin, kun aktiivikisaajia on yleensä ollut yhteensä noin 50-60, ja osallistujia jopa 60-70. :slight_smile: