Tallennusaika - haku rajaus virheellinen

M

kun talletan havaintoja jo olemassa olevaan havaintoerään, ts. lisään havaintorivejä, näyttää siltä ettei haku tallennusajan mukaan ota noita huomioon. kuvan 449 ja havaintorän kolme viimeisintä riviä on ilmoitettu tänään. Haku päivämäärän perusteella on eilinen päivä.

Onkohan tämä on virheellinen toiminto, sillä jokaiselle rivitiedolla pitäisi olla oma talletusaika.
Kun haetaan havaintoja talletuspäivän perusteella, jää osa pois.

S


Tällä hetkellä:

Tallennusaika ja muokkausaika ovat valitettavasti meillä dokumenttikohtaisia tietoja, eli koskevat koko havaintoerää. Emme ole pitäneet lainkaan kirjaa yksittäisten havaintojen lisäys ja muokkausajoista.

Tämä tarkoittaa, että kun havaintoja lisätään havaintoerään, saa ne haettua ainoastaan muokkausajan eikä tallennusajan perusteella.

Korjaus/tulevaisuudessa:
Pitää palata asiaan… Hiukan asiaa helpottaa se, että seuraavassa päivityksesä havaintojen selailuun on tulossa näkyviin rajaus muokkausajalla.

Voisin vielä lisätä että uusi laadunvalvonta (annotointi) -työkalu havaitsee havaintoihin tehdyt olennaiset muutokset. Esim. jos havainto lajista A annotoidaan varmistetuksi, ja havainnoija sen jälkeen muuttaa lajinimen B:ksi, ei annotointi ole enää pätevä, ja annotoija saa tästä ilmotuksen. Tämä vähentänee tarvetta käsin etsiä muuttuneita havaintoja.

Mikko / Lajitietokeskus