Enpä ole ennen törmännyt Taulakäävällä kuvan mukaiseen vaaleanpunaiseen esiintymään. Hometta ei mielestäni ollut kun on tiukasti kiinni käävän pinnassa, esiintymää myös koivun kuorella. Koivupökkelö siis oli missä kasvoivat…Onko muilla vastaavia havaintoja? Kuvan vaaleanpun.väri oli tosiaan noin selkeä luonnossakin.
Toisella puolella samaa pökkelöä oli pieni kääväkäs (koko 2-3cm), kasvoi osin jonkin kuolleen lakillisen käävän ympärillä ja se kuollut kääpä ei ollut Taulakääpää kun oli teräväreunainen jne.
Luukääpä olisi ykkös vaihtoehtona; resupinaattisen osan reuna pillitön ja selkeä, pillien koosta vaikea saada selkoa kun ovat pystypuulla niin venyneet pitkänomaisiksi. Sitkokääpäkin voisi tulla kyseeseen.
Punainen näyttää savuliivakalta (Tulasnella violea). Käävästä en osaa ehdottaa mitään lajia?
Tuo pinkki on joku Tulasnella-laji, voi olla Eskon ehdottama savuliivakka, mutta suvussa on muitakin samanvärisiä lajeja, joten lajilleen ei voi määrittää ilman skooppausta.
Kääpä voisi ulkonäön perusteella olla pilliharsukka, Trechispora mollusca. Se kasvaa usein kuolleiden taulakääpien päällä. Sitkokääpäkin kasvaa, mutta ulkonäkö ei sovi sille. Tai sitten kyseessä on joku ihan muu, jolla ei ole yhteyttä tuohon taulakääpään laisinkaan. Sattuu vaan kasvamaan sen päällä. Niitäkin tapauksia löytyy.
Kääpänäyte katsottu ja ei ollutkaan pilliharsukka vaan ihan tavallinen sitkokääpä. Kuvassa vain vähän oudon näköinen, mutta kuivanäyte näytti ihan normaalilta. Noin se kuva harhauttaa.