Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Toinen sudenkorennon toukka


#1

Noin kolmisenttinen toukka metsälammesta (suppa) Jämsästä 2.6. Onko kuvasta nähtävissä mitään tietoa?


#2

Tämäkin minusta Libellulidae. Onko sulla jotain galleriaa netissä missä voisi enemmän ihailla hienoja vesikuviasi? Tässä oma galleriani ja vesiteema --> https://makrokuvahetki.kuvat.fi/kuvat/Vesielämää+%3E+Aquatic+life/


#3

Kiitos tiedosta. Upeita kuvia sinulla, itse en ole saanut omia sivuja aikaiseksi. Vielä. Mielenkiintoinen kuvausaihepiiri, pahuksen aikaaviepä vain.


#4

Hei,

tämä on kiiltokorennon toukka ja mielestäni hoikkakiiltokorento. Karvaisia ei kait ole muita kuin hoikkakiilto-, aapakiilto- ja tundrakiiltokorento. Itse en ole k.o. lajien toukkia koskaan nähnyt, selailen tässä opusta brittilajien toukista ja nahoista. Kuvan toukalla ei myöskään näy selän piikkiriviä. Hukankorentojen ja kiiltokorentojen toukat ovat kyllä samanoloisia ja naamari olisi kiva nähdä edestä päin.


#5

Karvainen tämä ainakin on. Karvoitukseen tarttuva pohja-aines naamioi sitä melkoisen hyvin, liikkumatonta toukka on vaikea huomata. Otin uivasta toukasta osasuurennoksen naamarin tienoilta, jos siinä näkyisi lisätuntomerkkejä.


#6

Kyllä on muuten vaikeita nämä toukat. Tuolla näkyy nyt vaalea aaltomainen juova maskin sivussa ja tämä mainitaan Libelullien tuntomerkiksi. Lueskelen siis Steve Chamin teosta

Field Guide to the larvae and exuvia of British Dragonflies

Netistä löytyy kuvia karvaisista toukista joiden ilmoitetaan olevan litteähukankorentoja/ruskohukkia, mutta Chamin kirjassa sanotaan hoikkakiillosta että "this (hairy) appearence is unlike any other British species".

Eli eipä riitä oma osaaminen vaikka opaskirja on kädessä. Nyt alkaa tuntua taas ruskohukka ihan mahdolliselta perustuen tuohon vaaleaan maskijuovaan ja siihen että selässä ei näkynyt isoja piikkejä. Toivottavasti joku vielä kommentoi kuviasi.

Henri