Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Välinevinkki: makrolinssi kännykkään

Sain kännykään liitettävän linssisetin, jossa on mukana makrolinssi. Olen positiivisesti yllättynyt kuvan laadusta! Käytin aiemmin perusluppia samaan tarkoitukseen, mutta tällä linssillä kuvista tulee terävämpiä ja käyttö on helpompaa. Kuva on keskeltä tarkka mutta reunoilta suttuinen. Riittää kuitenkin hyvin määrittämisen tueksi otettaviin kuviin.

LISÄYS: Puhelimena Nokia 6.2, jossa silikonikuori. Kuori vaikuttanee millin murto-osan verran siihen kuinka lähellä kameran linssiä makrolinssi on.

Linssi kiinnitetään kännykään klipsillä:

Klipsi kulkee myös hyvin mukana taskuun kiinnitettynä. Malli on tämä, muitakin vastaavia lienee saatavilla:
https://www.clasohlson.com/fi/Puhelinkameran-linssit-5-in-1/p/38-8624

Samassa setissä on neljä muutakin linssiä, mutta niitä en ole kokeillut. Lissit pitää vaihtaa pidikkeeseen ruuvaamalla, joten se ei ole aivan nopeaa, ja katoamisvaarakin on olemassa.

Muutama mallikuva täydellä resoluutiolla:

Haavankehräjäkälä: https://www.inaturalist.org/photos/64504095?size=original

Kehräjäkäliä: https://www.inaturalist.org/photos/64504309?size=original

Toukka (määrittämätön): https://www.inaturalist.org/photos/63818699?size=original

1 tykkäys

Noiden linssien sopivuus puhelimeen on sitten tasan tarkkaan mallikohtaista. Laita Mikko puhelimesi malli myös viestiin, niin siitä on hyötyä ko. puhelimen omistajille. Itsellä ollut täyttä tuskaa noiden linssien löytäminen, tähän mennessä tulos on ollut pyöreä nolla, mutta onneksi kännykamerassa on pikselien puolesta reilusti kroppivaraa.

1 tykkäys