Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

Kuvat laji.fi


#1

Olen liittänyt joihinkin tavanomaisia lajeja koskeviin havaintoihin kuvia. Mikä on mielipiteenne kuvista tässä palvelussa yleensä?


Bugi: selain jumittuu
#2

Kuvia saa laittaa tavallisiinkin lajeihin, etenkin nyt kun ollaan vielä testi/kehitysvaiheessa ja kuvia on vielä niukasti Laji.fi-palvelussa olisi hyvä, että kuvia lisättäisin. Erityisen tärkeää ja kannustettavaa olisi dokumentoida harvinaiset tai muuten esim. levinneisyyden suhteen poikkeavat havainnot valokuvin. Samoin epävarmat havainnot, ja havainnot, joihin toivoo määritystä annotointipalvelun kautta.


#3

OK. Kesällä käytössä ollut VIhko oli kuvien lataamisen suhteen aika epätarkka. Ainakin kaksi kuvaa olin vetäissyt väärään havaintoon. Nykyisessä versiossa tuo ei ole mahdollista, joten hyvään suuntaan mennään.

Hienon järjestelmän olette virittäneet! Kiitos.


#4

Kuvista voisi ajaa thumbnailit, jotta latautuisivat järjellisessä ajassa. Kaikilla kun ei ole valokuitua. Esim apollon (https://laji.fi/observation/images?target=MX.60724) kuvien (n. 20MB) latautuminen vei useamman minuutin. Kuvat on 1600px/280KB kutistettuna pikkuisiksi, thumbnailiksi tehtynä 3 KB.


#5

Paitsi ne pari vaaleampaa, jotka alkavat jo muistuttaa ihan oikeita kuvia. :wink: Olisikohan nimimerkillä @Mali asian kanssa jotain tekemistä…


#6

Thumbnailit kuville on työlistallamme. On hidasta nopeammallakin yhteydellä.