Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Kuvat laji.fi

Olen liittänyt joihinkin tavanomaisia lajeja koskeviin havaintoihin kuvia. Mikä on mielipiteenne kuvista tässä palvelussa yleensä?

Kuvia saa laittaa tavallisiinkin lajeihin, etenkin nyt kun ollaan vielä testi/kehitysvaiheessa ja kuvia on vielä niukasti Laji.fi-palvelussa olisi hyvä, että kuvia lisättäisin. Erityisen tärkeää ja kannustettavaa olisi dokumentoida harvinaiset tai muuten esim. levinneisyyden suhteen poikkeavat havainnot valokuvin. Samoin epävarmat havainnot, ja havainnot, joihin toivoo määritystä annotointipalvelun kautta.

OK. Kesällä käytössä ollut VIhko oli kuvien lataamisen suhteen aika epätarkka. Ainakin kaksi kuvaa olin vetäissyt väärään havaintoon. Nykyisessä versiossa tuo ei ole mahdollista, joten hyvään suuntaan mennään.

Hienon järjestelmän olette virittäneet! Kiitos.

Kuvista voisi ajaa thumbnailit, jotta latautuisivat järjellisessä ajassa. Kaikilla kun ei ole valokuitua. Esim apollon (https://laji.fi/observation/images?target=MX.60724) kuvien (n. 20MB) latautuminen vei useamman minuutin. Kuvat on 1600px/280KB kutistettuna pikkuisiksi, thumbnailiksi tehtynä 3 KB.

Paitsi ne pari vaaleampaa, jotka alkavat jo muistuttaa ihan oikeita kuvia. :wink: Olisikohan nimimerkillä @Mali asian kanssa jotain tekemistä…

Thumbnailit kuville on työlistallamme. On hidasta nopeammallakin yhteydellä.

1 tykkäys

Matti Aaltonen
Kuvien suunta: Olisi mukavaa, jos ennen kuvien lisäämistä kääntäisitte ylösalaisin tai sivuttain olevat kuvat oikeaan suuntaan eli maankamara alhaalla ja taivas ylhäällä. Ne olisi silloin paljon helpompia hahmottaa yksityiskohtineen.

1 tykkäys

palvelu kääntää oikein päin olevat kuvat toisinaan randomina ihan miten sattuu. Kuvan kääntämistoiminto palvelussa olisi hieno lisäpalvelu

Kaikilla sivuilla laji.fi:ssä missä kuvia voi avata, avattua kuvaa voi kääntää. Työkalut löytyvät oikeasta yläkulmasta.

Tämä toimii ainakin havainnot osion kuvat-välilehdeltä kuvia avattaessa
https://laji.fi/observation/images?time=2018-10-01%2F

Yhden havaintoerän näkymästä kuvia avattaessa
http://tun.fi/JX.70293

Lajikortilta kuvia avattaessa
https://laji.fi/taxon/MX.37600

Sen sijaan Vihkon sisällä havaintojen kuvia muokattaessa tai lisättäessä kuvia ei voi vielä toistaiseksi kääntää. Tämän voisi laittaa työlistalle.