Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Valkoinen maljakas [Luultavasti Calyptella capula]

Näin “isoja” valkoisia maljakkaita en olekaan löytänyt, varsinkaan tällaisina kuppimaisina. Koko oli (valitettavasti ulkomuistista, kun en tajunnut paikan päällä laittaa muistiin) peräti 3-4 mm. Hki 13.10.

1 tykkäys

Hei,

hieno kuva, josta näen, ettei todennäköisesti ole piponen, Flagelloscypha. Tällaisia karvattomia ja heltattomia löytyy mm. suvusta Rimbachia, joka on usein yhteydessä sammaliin. Tällä näyttäisi kuitenkin olevan jotain nukkamaista pinnassa, joten en pysty sanomaan mitään varmaksi. Kannattaa ottaa näyte ja toimittaa johonkin museoon ammattilaisten tutkittavaksi. En taida pystyä näiden kanssa auttamaan, sillä en tunne vain Etelä-Suomessa esiintyvää lajistoa. Mielestäni löytösi on vähintäänkin mielenkiintoinen :smiley:

Itsellänikin on yhdestä tosin eikuppimaisesta, heltattomasta määritysviesti täällä laji.fi:ssä. Ei ole tullut sukuehdotuksiakaan… Pitäisi varmaan etsiä jokin ulkomainen foorumi näille Suomessa määrittymättä jääville kantasienilöydöillenikin :huoh:

Lisäys: Mielestäni tämä siis on kantasieni eikä kotelosieni. No, joku paremmin tällaisia tunteva voi olla eri mieltä ja mikroskopiahan senkin sevittäisi.

Marja

1 tykkäys

Kantasienihän tämä on. Ja mikseipä olis rikkarahtunen (Calyptella capula)

1 tykkäys