Valkolehdokki talvella?

Hei! Haluaisin nyt talvella mennä katsomaan paikkaa jossa kesällä kasvoi valkolehdokki. Tiedän miltä se näyttää talvella jos se vain on säilynyt. Sitä ei tietenkään välttämättä löydy, on suuri onni jos löytyy. Se voi olla katkennut mutta en tiedä mikä siellä ryteikössä sen katkaisisi. Mietin myös sellaista mahdillisuutta että joku eläin olisi syönyt sen. Onko tämä nahdollista, joko kokonaan tai vain siemenet? Voivatko jotkut eläimet syödä valkolehdokkia ja mitkä jos voivat?

Lehdet mun mielestäni lehdet kuihtuvat ja hajoavat kokonaan loppukesästä, mutta kukkavana voi jäädä kuivana törröttämään niin että se sojottaa vielä seuraavan kesän kukinnan rinnallakin. Peurat näyttävät napsivan ainakin lyhyestä heinästä selvästi erottuvia kukkia, mutta lehtiä en ole huomannut koskaan erityisesti syödyn.

Vähän harmillisesti oma ykköspaikkani - vuosikymmeniä koskemattomana ollut kesanto - kynnettiin pari vuotta sitten, mutta onneksi sen liepeillä kasvaa edelleen joitakin kymmeniä yksilöitä, joten yöllisiä tuoksukävelyitä on jatkossakin luvassa!

No, menen varmaan huomenna katsomaan. Kameran säädöt auringonvalolle pitäisi harjoitella valmiiksi ennen sitä. Sisällä sain aika hyvän makrokuvan hämähäkistä mutta aurinko on vielä oma juttunsa mikä pitää huomioida. Hoituuko se aukkoa säätämällä?

Kävinetsimässä mutta en löytänyt. Kaikenlaista muuta kivaa kyllä löytyi. Yksi hyvä talvikasvikuva tili ja laitan sen tänne kunhan saan aikaiseksi siirtää kamerasta tietokoneelle.