Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Vieras pihassa ja "lentokuvia" ūü§£ [Onychogomphus forcipatus, pihtijokikorento ja Aeshna cyanea, kirjoukonkorento]

Hirvensalmi, Tuukkala, Hämeenmäki
05082021
Nyt yleisesti näkyvistä ukonkorennoista poikkeava korento pihassa. Taitaa olla pihtijokikorento naaras?


Onkohan n√§iss√§ ‚Äúonnettomissa lentokuvissa‚ÄĚ kirjoukonkorentojaūü§Ē

Oikeassa olet kaikkien osalta. Eikö olekin pirullisia kuvattavia lennossa nuo kirjoukonkorennot! Joidenkin muiden ukonkorentojen kohdalla olen mielestäni onnistunut lentokuvauksissa jopa kohtuullisen hyvin, mutta kirjoukonkorentojen kohdalla on jossain vaiheessa pinna palanut jo useammankin kerran.

1 Like

Kirjoukko vetelee sinne ja tänne, just kun luulet oppinees sen metkut, se on vasta aloittanut. Sitten kun ei enää jaksa, se tulee naaman eteen virnuilemaan.

2 Likes

Tuo oli ihan nappiin sanottu, Rane! Just jetsulleen noin se aina menee.

2 Likes

Pakko oli kokeilla, kun lenteli lyhyellä ojanpätkällä. Arviotarkennus ja odotusta, jos pysähtyisi kohdalla…

1 Like

Pitääsköhän aloittaa metsästys, meillä ne käy härnäämässä aina kun saunan jälkeen istuskelee terassilla ja asuvat autotallissa

1 Like

Meillä on pihassa lampisysteemi, jossa pienestä ylälammesta vesi virtaa suurempaan alalampeen ja siitä maanalaisessa letkussa takaisin ylös. Kummassakin partioi kirjoukko, joko sama tai eri. Partioinnin aikana otus vain lentää laskeutumatta. Ainoa mahdollisuus on yrittää kuvaamista lennosta. En uskonut, että se olisi kännykkäkameralla mahdollista, mutta päätin yrittää. Kuviahan voi roiskia rajatta ja poistaa epäonnistuneet. Tässä yksi siinä määrin onnistunut, että sitä voi käyttää tunnistamiseen. Otettu 12.8. klo12.12.