Warehouse queryt ja personToken

Moi!

Viimeisen päivityksen jälkeen vaikuttaa siltä, että mikä tahansa warehouse-endpoint kieltäytyy vastaamasta, jos kysely sisältää käyttäjän personTokenin. Esim.:

https://api.laji.fi/v0/warehouse/query/unit/aggregate?access_token=xyzåäö...&personToken=abcdef...&aggregateBy=gathering.conversions.year&area=finland&onlyCount=false&orderBy=gathering.conversions.year&page=1&pageSize=100&taxonId=MX.37580&yearMonth=1960/2020

palauttaa virheen 403. Aiemmin vastaava kysely meni läpi ongelmitta. Toimii myös nykyään, jos vain jättää tuon personTokenin pois.

Onko tämä bugi vai ominaisuus?

Asiaa on muutettu tiistain päivityksessä.

Tässä muutoslogi, joka ei tällä hetkellä mainitse tätä asiaa: Change log | Suomen Lajitietokeskus (menee noiden tietoturvamuutosten alle, joista ei sen kummemmin yksiyiskohtia kirjoitettu)

Nyt Warehouse kyselyissä personToken:in tietojärjestelmätunnuksen ja api access tokenin tietojärjestelmätunnuksen täytyy vastata toisiaan. Oletuksena access tokeniin ei liity mitään tietojärjestelmätunnusta.

Mitä kautta olet hankkinut personTokenin, jota käytät palvelussasi?

Uuden käytännön mukaan sinun pitäisi toteuttaa sisäänkirjautuminen omaan palveluusi (jota varten liitämme access tokenisi tietojärjestelmätunnukseen).

Nyt on vähän myöhä, palataan asiaan! :slight_smile:

Pahoittelut että palvelusi on mennyt rikki – olemme nyt parantaneet logitusta siten, että voimme jatkossa tiedottaa apin (aktiivisille) käyttäjille sähköpostitse etukäteen kaikista muutoksista

personToken on haettu täältä löytyvillä ohjeilla:

https://openrepos.net/content/tmynttin/taskulaji

Eikös tuolla neuvottua linkkiä käyttäen personToken yhdisty Taskulajin järjestelmätunnukseen KE.389?

Onko tuosta uudesta /app-login endpointista vielä minkäänlaista dokumentaatiota? Voisin alkaa pikkuhiljaa perehtymään, jos saisi sen joskus toteutettua appiin.

Onneksi taidan olla tällä hetkellä Taskulajin ainoa käyttäjä, joten ei tuosta suurta harmia ole. Koittakaa välillä nukkuakin :slight_smile:

1 Like

Hei

Taskulaji olisi helmi saada Androidillekin niin pääsisi myös käyttämään sitä :slight_smile:

Taskulajin järjestelmä tunnus on KE.681 joten kun kirjautuu osoitteella Kirjaudu Lajitietokeskukseen, niin toivottavasti sillä tokenilla nuo ongelmat katoaa.

/app-login ei vielä päässyt tuotantoon asti, mutta toivottavasti seuraavassa paketissa on mukana.

Noniin, eli bugi olikin tässä päässä :slight_smile: Päivitin ohjeeseen oikean tunnuksen. Kiitos taas avusta, @EskoP ja @Viltsu

Taskulaji olisi helmi saada Androidillekin niin pääsisi myös käyttämään sitä :slight_smile:

Tai sitten vaan hankit Sailfish-puhelimen :wink:

Ei mitään hyvä että auttoi :slight_smile:

Heheh hyvä vaihtoehto olisi sekin :smile: