personToken-tunnisteen haku

Havaintojen lähettämistä varten käyttäjä tarvitsee personToken-tunnisteen. Nykyisellään sen hakeminen Laji.fi-palvelusta on tarpeettoman monimutkaista. Ehdottaisin, että palvelu tarjoaisi yksinkertaisen REST-toiminnon, joka hyväksyttyä laji.fi-salasanaa ja käyttäjätunnusta vastaan palauttaisi voimassaolevan personToken-tunnisteen.

Siis ei tällä tavalla… https://helsinkifi-my.sharepoint.com/personal/vixriihi_ad_helsinki_fi/_layouts/15/WopiFrame.aspx?docid=00d3abbe02f6a4c03973b0ba5ccd11e1f&authkey=AS_7-tD7K9tFHm1xEyo0fII&action=view

Hei,

Lähtökohtaisesti Lajitietokeskuksen käyttäjen ei koskaan tulisi luovuttaa tunnustaan ja salasanaansa kolmannen osapuolen sovelluksen käyttöön. (Tämä on ihan hyvä periaate mille tahansa tunnuksille ja järjestelmille)

Lajitietokeskuksen tunnistautumispalvelu tarjoaa tällä hetkellä tukea verkkosovelluksille, mutta natiivisovelluksille tukea ei ole. Natiivisovellusten osalta ratkaisuna ei ole se, että käyttäjä antaisi omia Laji.fi tunnuksiaan, vaan että Laji.fi tunnistautumisessa käyttäjä voisi luoda tällaisille sovelluksille erillisen käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Tämä ominaisuus on työlistalla, mutta ei ole aikataulutettu.

MyInsects-ohjelman koodi on julkista, joten en välttämättä näkisi tarvetta noin äärimmäiseen varovaisuuteen, mutta jään sitten odottamaan Lajitietokeskuksen ratkaisua…

Komppaan aloittajaa. Olisin kiinnostunut tekemään mobiilisovelluksen, jolla voisi kirjata havaintoja paikan päällä Vihkoon, mutta nykyisellään se on mahdotonta (Edit: vai onko?).

1 tykkäys

Nykyisellään standalone softan kirjautuminen on tosiaan hankalaa/mahdotonta (tuetulla tavalla). Tällä hetkellä on mahdollista tehdä webbi sovellus joka toimii mobiilisovellusmaisesti. Kirjautumisen niissä voi hoitaa tässä kuvatulla tavalla. Olemme myös jo suunnitelleet standalone softien kirjautumista, mutta valitettavasti emme ole vielä päässeet toteutus vaiheeseen.

Ok. Hyvä tietää, että ominaisuus on kehitteillä.

Tässä kaavailumme kuvan muodossa

1 tykkäys

Jokos tätä kohta pääsisi kokeilemaan?

Ei valitettavasti vielä.

Tätä ei ole vielä aikataulutettu työlistalle, mutta katsotaan jos saataisiin seuraavaan kehitysjaksoon, joka alkaa 17.4.

Innolla odotellaan :slight_smile: