Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Yökkösten lajilistalta näyttäisi puuttuvan Colobochyla salicalis, viitayökkönen?

Hei, latasin luettelon Suomen yökkösistä exceliin ja sieltä näyttäisi puuttuvan viitayökkönen, Colobochyla salicalis? Vai lataanko tai katsonko väärin?

Muok. en löydä myöskään Euclidia glyphica, niittoyökköstä.
Muok1. myös Hypena proboscidalis, isonokkayökkönen puuttuu

y%C3%B6kk%C3%B6set

Niiden katsotaan kuuluvan heimoon Erebidae eli ns. hämyköihin, kun sinun tarkastelu keskittyy vain yökkösiin eli heimoon Noctuidae. Ehkä helpointa olisi tarkastella yläheimoa Noctuoidea (yökkösmäiset)?

1 tykkäys

Tämän ominaisuuden kehittäminen on vielä kesken, sukupuusta ei vielä voi esim. ladata lajilistaa eivätkä nuo epäviralliset perhosten alaryhmät, “muotoryhmät” siinä luettelo-osassa ole ihan kattavat. Parannellaan näitä vielä.

1 tykkäys

Lajit - Hyönteiset ja hämähäkkieläimet-Perhoset-valinnalla luettelon saa mielestäni vain valinnoilla kiitäjät, mittarit, pikkuperhoset, päiväperhoset, suurperhoset ja yökköset. Tästä yökköset osiosta puuttui yökkösiä, mutta asia ok, jos ymmärtääkseni juurikin näiden alaryhmien kattavuus on kerta vielä puutteellinen. Nyt “löysin” myös Harry ehdottamallasi tavalla lajiluettelon yläheimon Noctuoidea mukaan ja sieltä nuo puuttuvat löytyivätkin. Kiitos teille!