Aika erilaiset siivet [Plecoptera sp., koskikorento]

Tämän ainakin olettaisin olevan pistiäinen, vaikkeivat niskan kolme kohoumaa näykään huonossa kuvassa. Kokoa oli 10 mm paikkeilla ja muoto oli tosiaankin tällainen hoikka ja pitkähkö. Tenthredoja katselin, mutta ne kaikki näyttivät rotevammilta. Tämän siivet olivat niin tiukasti takaruumiin päällä, ettei vilaustakaan siitä näkynyt. Siivet ovat mielestäni kauniit ja väri on aika erikoinen. Löytyisiköhän teiltä keneltäkään tälle lajiehdotusta/vahvistusta?


Joensuun Kiihtelysvaara 2.6.2020

Tämä on koskikorento (Plecoptera).

No, nyt alan ymmärtää, miksi mikään ei päässäni loksahtanut kohdalleen tätä katsellessani… :thinking: Pekka, suuret kiitokset sinulle silmieni avaamisesta - ja tiedosta! Onhan tuolla muutaman sadan merin päässä joki, mutta ei kyllä suurempia koskia. Äkkiäkös sitä noin kauniilla siivillä lennähtää välillä vaaran päällekin. :wink: Mihin ryhmään tämän luokittelisit? En osannut päättää, niin laitoin pelkkään selkärängattomiin.

Nämä voi laittaa “Verkkosiipiset sukulaisineen” alle :grinning:

1 Like

Innostuin tästä uudesta asiasta niin, että täytyi yrittää selvittää lisää. :face_with_monocle: Te, jotka tunnette näitä otuksia, niin sanokaapa, voisiko tämä olla vaikka jokapaikankorri (Nemoura cinerea)?