Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Bugi: Havaintoerässä havaintorivin tarkka paikka ei aina tallennu

Kokeilin havaintoerän tallettamista siten, että rajasin koko retkipäivän alueen polygonilla ensin. Tämän jälkeen lisäilin havaintoja yksi kerallallaan antaen tarkan paikan jokaiseen havaintoriviin liittyen (paikka-ikoni havaintorivin perässä). Esiin nousevasta kartasta valitsin paikan ja tapahtui seuraavanlaisia asioita:

  • joissakin tapauksissa kartta sulkeutui ja paikka-ikoni muutti väriä
  • toisissa tapauksissa kartta ei sulkeutunut, mutta paikkatäppä tuli kartalle - suljin kartan, eikä paikkaikoni myöskään päivittänyt väriä

Omia havaintoja tarkistaessani ko. päivän osalta kävi ilmi, että juurikin nuo havaintopaikat, jotka liittyivät jälkimmäiseen tapaukseen olivat jääneet tallentamatta ja olivat ilmeisesti tallentuneet edelliseen paikkaan tai ilman paikkaa. Tässä on huomattava, että kun pop up -karttaikkuna paikan valinnalle nostetaan, niin käyttäjä voi myös zoomailla siinä ennen paikan määritystä. Joskus tuntui, että nimenomaan tämä zoomailu ja kartan siirtely aiheutti ongelmat, mutta ei aina.

Olli

Kiitos tiedosta. Otetaan selvitettäväksi tämä bugi.

Hyvä. kantsii testata myös, että havainnot menevät useampia havaintoja antaessa oikeisiin paikkoihin. Tänään, kun annoin tarkkoja paikkoja käyttäen menetelmää “anna paikka uudestaan, jos ei kerralla onnistu”, tapahtui usean paikan osalta systemaattinen virhe siten, että paikka tallentui aina edellisen havainnon kohdalle.