Bugi Vihkossa: kuvion piirtäminen täyttää (ennestään tyhjän) Kunta-kentän silloinkin, kun kuviossa on >1 kunta

Otsikossa olennainen. Tiedän, että tämä ei taida olla bugi, mutta protestoin taas kerran näitä datan keksimisiä vastaan!

Tässä rikotaan alkuperäisen datan ja tulkinnan perusajatus: Vihko kirjoittaa primääridatan joukkoon automaattista tulkintaa tavalla, joka tekee niiden jälkikäteen erottamisesta mahdotonta. Grrr!

Jos piirrän esim kuvion, joka on suunnilleen Lemlandin maa-alueet, Vihko generoi automaattisesti kuntakentään koko litanian kuntia (kaikki ne kunnat, joita kuvioni sattuu hipaisemaan). Mitään varoitusta asiasta ei tule eikä ominaisuutta saa pois päältä.

Voisin vielä pitkin hampain hyväksyä kuntakentän täyttämisen automaattisesti silloin, kun mahdollisia kuntia on vain yksi. Siinäkin on tosin niin monta kinkkistä kysymystä että suosittelisin vahvasti koko homman poistamista.

Jos niin kovasti jostain syystä halutaan, nuo hatusta vedetyt kunnat voi kyllä esittää erikseen hakutuloksissa tms. Niiden kirjoittamiseen alkuperäiseen dataan ei ole mitään syytä.

1 Like

Tähän samaan kimppuun liittyy toinen 1-prioriteetillä korjattava bugi:

  • Jos kartalta poistaa kaikki kuviot, Kunta- ja Luonnontieteellinen maakunta-kentät tyhjenevät automaattisesti ainakin joissain tilanteissa. Näin tuntuu käyvän ainakin jos tarkempaa paikkaa ei ole.
  • Tämä on brutaalin tehokas tapa menettää primääridataa.

Jos en muistaisi, millä hakutuloksella nämä havainnot löysin, olisin tänään menettänyt npoin 100 löytötiedon tarkimman löytöpaikkatiedon, sillä en huomannut, että Vihko deletoi kunnan nimen varoittamatta ja tallensin.

T: Jere

1 Like

Kiitos tiedoista Jere. Jälkimmäinen tosiaan on bugi, maakunta- ja kuntatiedot tyhjenevät jos havaintopaikan poistaa. Laitoin työlistalle korjattavaksi.

Ylipäätään havaintopaikan tietojen tallentaminen vaatii päivittämistä, tähän asti ominaisuuksia on lisätty (toiveiden ym. perusteella) ilman että kokonaiskuvaa on ehditty ajatella kunnolla. Mietin tähän sopivaa logiikkaa.