Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Haku kerääjän nimellä?

MIten saadaan haettua kerääjän perusteella havaintoja?

Ei onnistu, ainakaan tällä hetkellä. Jossain vaiheessa todettiin, ettei tule myöskään onnistumaan. Omia havaintoja voi tietysti hakea, muttei muiden.

tämä on iso heikennys.

1 tykkäys

Samaa mieltä. Muistaakseni sitä perusteltiin jollain tietosuoja-asialla, mutta antaa asianosaisten kommentoida asiaa tarkemmin, jos haluavat.

tietosuoja ei selitä sitä. nämä ovat julkisia havaintoja.
ei tässä ilmoiteta syntymä tai henkilötietoja. nyt tulkitaan tuota hieman liian tiukasti.

Jos mulla on kerääjänä asko apina; kyllä pitäisi pystyä etsimään ton apinan julkiset havainnot. ei se riko mitään tietosuojaa.

Tässä voisi toimia ratkaisuna se, että käyttäjä voisi halutessaan kieltää/sallia omalla nimellään haun omista asetuksistaan. Näin monissa muissakin palveluissa toimitaan. Näin mahdolliset yksityisyydensuojaan liittyvät ongelmat voitaisiin välttää.

Olli

1 tykkäys

Henkilön nimi on hyvinkin EU-lainsäädännön tarkoittamaa henkilötietoa, varsinkin kun se voidaan yhdistää luontohavainnoissa kirjattuihin paikkatietoihin ja muihin henkilöihin. Tänä keväänä olemme pääseet seuraamaan mm. uutisointia siitä, kuinka Cambridge Analytica -yhtiö keräsi Facebookin julkisista profiileista dataa ja käytti sitä henkilöiden profilointiin poliittisia tarkoituksia varten.

Haku henkilönimen perusteella ei tällä hetkellä ole mahdollinen laji.fi-portaalissa, mutta asiasta ei ole vielä tehty lopullisia päätöksiä. Kun uusi EU-lainsäädäntö astuu toukokuussa voimaan, pääsemme seuraamaan sen soveltamista käytännössä. Virtalan hyönteistietokanta ei ole EU-lainsäädännön mukainen järjestelmä, joten sen toimintoja ei tässä yhteydessä voi käyttää referenssinä.

Henkilötietojen käytölle täytyy joka tapauksessa olla aina perusteltu syy. Olisin kiinnostunut kuulemaan, mihin tarkoitukseen henkilönimen perusteella tehtäviä hakutuloksia tarvitaan laji.fi-portaalissa.

2 tykkäystä

koitin jakaa havaintopaikkani, ja havaintoni. 4 havaintoa. Siten että hän näkisi ko paikalta keräämäni lajilistan.
Ei onnistu.

Kun kopioin osoitteen, niin ilman kerääjätarkennusta tulee 75000 havaintoa 2900 lajista. Paikka on rajattu tarkkaan, mutta kun samaisesta paikasta on myös 10km ruudun tarkkuudella ilmoitettu jokunen muu havainto ei tiedon jakaminen onnistu.

Nimihaku tarvitaan.

eka kuva on se mitä minä näen, kun olen kirjautunut

ja tämä se mitä muut näkevät:

Henkilönimihaku on tulossa muutaman viikon sisällä

2 tykkäystä