Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Hyönteistyietokannasta ne muut kerääjät tiedot

Nyt kun siirretään massana tietoja hyönteistietokannasta, olisiko mahdollistatehdä sellainen oma yhdistämissivu, paikka tms. jotta noi muut kerääjät/ havainnoijat saataisiin linkitettyä oikein.

Ajatus on se, että

  1. minun pitää hakea noi kaveriksi, kuten tähänkin asti.
  2. jos löytyy havainnoitsijoita, joita ei ole linkitetty niistä olisi koonti jossain paikassa. esimerkiksi oman profiilin alla.
  3. Siitä paikasta kun klikkaa oikean linkityksen nimeen, päivittyisi tämä joka havaintoerään, missä ko henkilö on minun datassa.

tällöin pystyttäisiin nopeasti saamaan aineisto kohdistettua oikeisiin henkilöihin.

Tämä toiminto olisi hyvä, sillä hyönteistietokannassa on tuhansia co. kerääjätietoja. Tällä semiautomaatiolla saataisiin iso osa kohdistettua oikeisiin tunnuksiin.

Listaus tuntemattomista kerääjistä näkyisi sellaisena kuin se on hyönteistietokantaan kirjoitettu. Samalla henkilöllä on varmasti useampia eri kirjoitusasuja. Ne jokainen tulisi omalle riville, linkityksen avulla saadaan sitten kohdistus oikein.

S

Pitäisikö tämän toimia jo nyt?
Meinaan tämä ei näytä toimivan. Katsoin havaintoja, Marko Mutanen oli co kerääjä, kolmiolla (eli ei tunnistettu). Korjasin havaintoja klikkaamalla hänen nimeä ja Marko Mutanen tuli vaihtoehdoksi, sitä klikkasi ja kolmio hävisi eli linkitys tuli.
Nimi ennen ja jälkeen olivat samat.

Sami

Tämä kommenttini koski vain havainnon alkuperäistä ilmoittajaa, ei muita havainnoijia.

ahaa, sekoitin asiat keskenään.