Hyönteistietokannan vanhojen havaintojen muokkaus

Hei! Huomasin tuossa kun piti yhteen vanhaan havaintooni lisätä kuva ettei järjestelmä tunnista itseäni havainnon tekijäksi vanhojen hyönt.tietokannan havaintojen osalta.
Yritin silloin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ne tänne tuoda mutta jossain siis klikkaa.
Löytyykö parviälyltä neuvoa missä mättää ja miten saisi tämän korjattua?

Sinulla näyttää olevan kaksi Hyöntietietokanta-tunnusta. Olet liittänyt nämä Laji.fi-tunnukseesi aivan oikein, mutta selvitämme aiheuttaako kahden tunnuksen olemassaolo jotakin ongelmia.

Mikko / Lajitietokeskus

Näyttää että yhdellä Hyönteistietokanta-tunnuksellasi on muutamia satoja havaintoja (joiden pitäisi olla muokattavissa Vihkossa), ja toisella ei yhtään.

Voitko antaa esimerkin havainnostasi, jota et pääse muokkaamaan?

Mikko / Lajitietokeskus

Joo näin on, muistan kun hyönt.tietokannan kanssa oli joskus ongelmaa niin etten päässyt vanhoilla tunnuksilla sisään ja loin uuden. Kumma ettei toisen alla olisi yhtään havaintoa kun muistelisin että niitä olisi tullut kuitenkin talletettua.
Mutta tässä yksi havainto joka tosiaan ei näy “omana” havaintona

Tuo havainto on tallennettu Hyönteistietokannan tunnuksella, jota et ole linkittänyt Laji.fi -tunnukseen. Jos linkität sen niin havaintojen pitäisi tulla muokattavaksesi parissa päivässä. Laitan sinulle vielä yksitysviestillä tarkemmat tiedot.

Mikko / Lajitietokeskus

Kiitos! Jotain hämminkiä siinä tosiaan on ollut, vaikka muistaakseni yritin silloin ohjeitten mukaan tehdä, ehkä ne pari erillistä tunnusta on moisen aiheuttaneet.

Että siellä oli vielä tosiaan kolmaskin tunnus - AJu. Pahus, sille en löydä omista tiedostoistani mitään salasanaakaan, muistan kyllä että hyönteistietokannan kanssa oli aikanaan vähän ongelmaa ja tämä varmaan juontaa siihen. Mutta jos saat tosiaan neuvottua miten toimia niin olisi kiva.

Mutta kas, kerran vielä päätin penkoa ja lopulta löysinkin kyseisen tunnuksen koneeni syövereistä kun tein laajemman haun. Ja kaikesta päätellen liittäminen onnistui, ainakin se näkyy nyt tunnukseni alla niiden parin aiemman seurassa.
Kiitokset, en olisi osannut lähteä asiaa selvittämään ilman sinun neuvojasi!

1 Like

Palaanpa vielä tähän asiaan kun kummakseni löysin lisää havaintojani jotka ei näy “ominani”. Miten monta kertaa sen hyönteistietokannan kanssa oikein olen sählännyt.

Saisitkohan selville millä tunnuksella on esim. nämä kaksi havaintoa talletettu:

Kiitos jo etukäteen!

Ekan on tallentanut Hannu S., toisen Kaj W.

Ko henkilöt voivat käydä muokkaamassa havaintoeriä ja antamassa sinulle muokkausoikeudet. Ensin heidän pitää pyytää sinut kaverikseen ja sinun hyväksyä kaveripyyntö.

(
Hyönteistietokannassa havainnoijien nimet olivat puhdasta vapaatekstiä, joten Omat havainnot: Havainnoijana haku ei tuota mitään osumia. (Sen sijaan puhtaalla havainnoijan nimellä voi hakea).

Periaatteessa Hannu ja Kaj voisivat myös lisätä sinut havainnoijaksi käyttäen käyttäjätunnustasi, eikä vain puhdasta nimeä, jolloin nämä näkyisivät myös Omat havainnot: Havainnoijana -täpän avulla.
)

Esko / Lajitietokeskus

Kiitos selvityksestä! Etenkin Kajn osalta jotain tällaista kyllä uumoilinkin kun myös jonkunkin verran kärpäshavaintoja on tullut samalla lailla merkattua. Muisti palaa pätkittäin että tosiaan hänen kanssaan joskus tuli havaintoja sisään pistettyä, ja voi olla että oli silloin ongelmaa omien tunnusten kanssa, muistan kun ne joskus jumitti.
Pääasia lopulta että havainnot on ylhäällä, eipä niissä nyt silleen lopulta muokkaustarpeita ole.

Hyönteistietokantaan on talletettu myös Perhostutkijain Seuran toimesta havaintoja, jotka on tehty ennen Hyönteistietokannan rakentamista. Havaintotoimikunnan jäsenen ominaisuudessa myös allekirjoittanut siirsi sinne Hyönteistietokantaa edeltäneestä Avannon bulletion-boardista muutaman tuhat havaintoa, jotka siis ovat ikäänkuin minun havaintojani.Toivottavasti ajan kanssa nämä joskus saadaan oikealle omistajalleen.

Paljon muutakin datan siivoamista ja päällekkäisyyksien poistoa tarvitaan. Ja myös uuden datan laadun tarkistusta.