Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Havainnon poistaminen

Onnistuuko oman havainnon poistaminen ja jos niin miten?

Hei,

Juuri tällä hetkellä koko havaintoerän poistaminen ei onnistu. Voit toki aina käydä muokkamassa havaintoerää ja poistaa sieltä yksittäisen havaintorivin ja tallentaa uudelleen.

Omien havaintoerien luettelossa on nyt Poista-nappi kunkin havaintoerän kohdalla.
Eli havaintoerän saa poistettua Vihkosta.

Eipä vaan tunnu onnistuvan havainnon poistaminen tai edes lajitiedon muuttaminen havainnosta. Ei kännykällä eikä pöytäkoneella. Joskus kännykällä tulee näkyviin poista-kuvake, mutta siitäkään ei mitään tapahtunut.

Onnistuihan se lopultakin, kun tajusin painaa paikkaa ja sain näkyviin loput tiedot. Miksihän havainnon kaikki tiedot eivät voi tulla näkyviin, jos havaintoa alkaa katsomaan?

Kuva.
Havainnon%20poistaminen%20Vihkosta

Kiitos. Tuoltahan tuo poistaminen onnistuu. Uusimmat havainnot kauttakin pääsin sitten lopulta havaintoa muokkaamaan. Liian vähän käyttökokemusta, kun vasta aloitin kännykällä havaintojen tallentamisen.

Retkilomakkeelle kun menee muokkaamaan vanhaa havaintoerää se ei tosiaan avaa Paikan alta löytyviä tietoja automaattisesti näkyviin. Paikkoja voi olla lomakkeella useita, mutta jos niitä on vain yksi, niin se voitaisiin kyllä avata automaattisesti. Pistän tämän työlistalle (jos se ei ollut jo).

on hieman työläs ja kömpelö tapa tätä kautta poistaa; mikä noista listauksista on nyt se tyhjä havaintoerä, joka on oikeassa reunassa ylimmäisenä?

Sekä oikealla uusimmat havaintoerät että tuo listaus (oletuksena) on tallennusajan mukaisessa järjestyksessä, ylin on viimeksi muokattu. Jos on epäselvyyttä, niin silmän kuvalla näkee erän sisällön.

Massapoistotyökalun tarjoaminen käyttäjille olisi aika vaarallista. Mutta jos on hyviä ehdotuksia, miten sen haluttaisiin toimivan?

Joo, ei masspoistoa.
kun klikkaa havaintoerää, näkee erän havainnot; nyt pystyy poistaan erästä kaikki havainnot. Mutta ei tyhjää havaintoerää.
Tässä havaintoerän sisällä voisi olla erän poisto nappi.