Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Havaintojen haku


#1

Hei.
Olen syöttänyt Vihkoon perhoshavaintoja EnL:sta tänä vuonna. Haluan saada havainnot näkyviin systemaattisessa järjestyksessä. Nyt ne tulevat päivämäärän mukaisessa järjestyksessä. Miten saa havainnot systemaattiseen järjestykseen? Onko ainut tapa ladata havainnot ja käsitellä ne esim. Excelissä?

Toinen kysymys koskee havainnon merkitsemistapaa. Kun vihkoon on piirretty havaintoalue kartalle ja halutaan jonkin tietyn havainnon paikka merkitä alueelle tarkasti, niin miten saadaan merkityn paikan koordinaatit?

Kolmas kysymys koskee myös havainnon hakua. Miten saan listattua vain yhden havainnontekijän havainnot?
Esim. seurannan havainnot seuranta-alueelta tänä vuonna? Onko ainut tapa ladata havainnot ja käsitellä ne esim. Excelissä?

t. Jyrki Lehto


#2

Hei

kiitos hyvistä kysymyksistä. Valitettavasti ensimmäiseen ja kolmanteen kysymykseen joudun vastaamaan, että ainut tapa toistaiseksi on tuo tiedon hakeminen exceliin. Meillä on tosin tulossa mahdollisuus hakea omia havaintoja, mutta valitettavasti en vielä pysty tarkemmin sanomaan milloin. Systemaattinen järjestys mahdollisuus kuulostaa ihan hyvältä ominaisuudelta ja pohdimme miten voisimme toteuttaa tämän.

Tarkan paikan havainnolle voit alueen sisässä antaa Vihkossa klikkaamalla havainnot osion jokaisen havainto rivin oikeassa laidassa olevaa ”Valitse sijainti”-nappia. Sen jälkeen voit merkata tarkan sijainnin karttaan.

Yst.terv.
Ville-Matti


#3

Kiitos vastauksesta.
Tuo systematiikan mukainen järjestys on mielestäni loogisin ja tarvitsen sitä mm. yhteenvetojen tekemiseen.
Tuon tarkan paikan merkitsemisen kyllä tiedän, mutta miten saan sen (merkityn) paikan koordinaatin Vihkosta?

t. Jyrki


#4

Saimme juuri eilen valmiiksi version jossa Vihon karttaan lisättiin mahdollisuus ottaa ulos paikan koordinaatit. Nyt se onnistuu klikkaamalla kartan oikeassa laidassa olevista ikoneista alimmaista (disketin kuvaa).

Yst.terv.
Ville-Matti


#5

Hienoa, kiitos!
t. Jyrki


#6

Havaintohakuunkin saa valittua esim. YKJ-koordinaatit näkyviin (rattaan alla olevat valinnaiset tietokentät) ja havaintolistauksen voi järjestää henkilön (havainnoijan) mukaan järjestykseen klikkaamalla ko. sarakkeen nimeä hakutuksien listasta, tämä voi vähän auttaa tietyn henkilön havaintojen löytämistä.


#7

Kiitos MarkoT. Pitääkin kokeilla tuota.
t. Jyrki